Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

01. 04. 2015. 01:22 >> 02:00

DOLGOPOLOV NAMUČIO NOVAKA

Đoković strahovao, pa ekpresno preokrenuo

Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov bio je blizu senzacije i pobjede nad prvim favoritom turnira u Majamiju, Novakom Đokovićem, ali je prvi teniser svijeta iskoristio zadnju šansu za preokret i na kraju slavio sa 6:7, 6:4, 6:0 u setovima i tako se plasirao u četvrtfinale.

Đoković je teško stigao do pobjede, u jednom momentu servirao za ostanak u meču, ali je uspio da podigne igru i na kraju slavi protiv 65. tenisera na ATP listi.

Prvi reket svijeta je izgubio prvi set u taj-brejku, koji je Ukrajinac riješio u svoji korist sa 7:3.

Nakon što je u prvom dijelu igre viđena velika borba, Dolgopolov je iskoristio momentum i na startu drugog seta odigrao impresivno i poveo 3:0. U narednom gemu ukrajinski teniser je imao dvije brejk lopte i činilo se da smo na pragu najveće senzacije u Majamiju, ali je Đoković uspio da se vrati u meč.

Srpski teniser je smanjio na 3:4, a pri rezultatu 5:4 za Dolgopolova sevirao je za ostanak u meču, a od tog momenta Dolgoplov više nije osvojio nijedan gem.

Siguran je bio Đoković na svom servisu, a potom je oduzeo servis rivala za 6:5 i na kraju slavio sa 7:5.

U trećem setu najbolji teniser svijeta bio je ubjedljiv, ali mu je malo pomogla i povreda Dolgopolova, kojem je morala da se ukaže ljekarska pomoć, pa je pauza između setova trajala nešto duže.

Đoković je smirio ruku, a imao je veliku psihičku prednost u odnosu na nestrpljivog Dolgopolova, pa je furiozno završio treći set za samo 22 minuta.

Naredni protivnik Đokoviću biće Španac David Ferer.

Kei Nišikori je osmini finala bio siguran. Japanac je sa ubjedljivih 6:1, 6:2 savladao Davida Gofina iz Belgije, pa sada čeka boljeg iz duela Miloš Raonić - Džon Izner, koji počinje u tri sata po našem vremenu. 

Nišikori je tom pobjedom obezbijedio nove ATP bodove, pa će na najnovijoj rang listi najbojih tenisera, koja će biti objavljena narednog ponedjeljka, preskočiti Rafaela Nadala.

Ranije danas, Britanac Endi Marej plasirao se u peto kolo Mastersa u Majamiju, savladavši Kevina Andersona sa 6:4, 3:6, 6:3 u setovima.

Dalje je prošao i Huan Monako, koji je u dva seta bio bolji od Fernanda Verdaska - 6:3, 6:3, dok je Čeh Tomaš Berdih prvi teniser koji se plasirao u četvrtfinale. On je, ranije danas, prošao u dalji krug takmičenja nakon što je Gael Monfis predao meč pri rezultatu 6:3, 3:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније