Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Mina ]

09. 04. 2015. 14:03 >> 13:56

OTKAZALE NASTUP

Bez Kovinić i Veselinović na Fed kupu

Crna Gora će na turniru treće grupe evro-afričke zone Federejšn (FED) kupa igrati bez dvije najbolje teniserke, Danke Kovinić i Ane Veselinović, kazao je selektor Ivan Nikolić.

Turnir će od 13. do 18. aprila biti odigran u Ulcinju, na terenima teniskog kluba Belvi.

Nikolić je kazao da će Crna Gora nastupiti sa podmlađenim sastavom i malim šansama za povratak u drugu grupu.

“U timu će biti Tamara Bojanić, Nikoleta Bulatović, Nina Kalezić i Kristina Samardžić, koja prvi put nastupiti u FED kupu. Veselinović zbog povrede nije u mogućnosti da pomogne, dok je Kovinić odustala zbog nastupa na turnirima u Čarlstonu i Bogoti. Prioritet joj je plasman među 100 najboljih teniserki svijeta”, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je Kovinić odustala nakon što je Veselinović otkazala nastup.

“Kovinić je, nakon odustajanja Veselinović, procijenila da jedna teniserka ne može sama da obezbijedi prelazak u viši rang. Gust je raspored turnira i odlučila je da je važnije da nastupi u Bogoti”, rekao je Nikolić.

On je kazao da se od učesnika po kvalitetu izdvajaju Danska, sa Karolinom Voznjacki, Norveška i Grčka.

“Crna Gora bez Kovinić i Veselinović, ima male šanse da obezbijedi povratak u drugu grupu. Daćemo sve od sebe da postignemo što bolji rezultat”, rekao je Nikolić.

Crnogorska teniserka Tamara Bojanić čestitala je Danki Kovinić uspješan nastup u Čarlstonu i poželjela sreću u nastavku turnira.

“Daćemo sve od sebe. Nadamo se najboljem”, rekla je Bojanić.

Prema riječima Nikolete Bulatović, odsustvo najboljih teniserki znatno je umanjilo šanse crnogorske reprezentacije.

“Ne očekujemo neki rezultat, jer bez njih dvije je to teško. Potrudićemo se da što bolje prođemo”, rekla je Bulatović.

Predsjednik teniskog kluba Belvi, Nazif Cungu, kazao je da Ulcinj spremno dočekuje turnir.

“Zadovoljni smo odrađenim, dosta smo uradili i spremno dočekujemo početak turnira. Takmičarke će već naredna dva dana početi da stižu u Ulcinj. Dobili smo 2013. najveće ocjene i sve pohvale za organizaciju, nema razlikoga da tako ne bude i ove godine", kazao je Cungu.

On je pozvao navijače da dođu i podrže teniserke da ostvare što bolji rezultat.

Portparol turnira Armend Mila kazao je da je Fed kup veliki sportski događaj za Crnu Goru, pa i Ulcinj, navodeći da je to prilika za njihovu turističku prezentaciju.

Turnir, koji će okupiti 17 ženskih teniskih reprezentacija, podijeljenih u četiri grupe. Najavljeno je učešće Alžira, Angole, Jermenije, Kipra, Danske, Grčke, Islanda, Litvanije, Makedonije, Madagaskara, Mauricijusa, Moldavije, Mozabika, Namibije, Norveške, Ruande i Crne Gore.

Prema propozicijama, pobjedici grupa plasiraće se u polufinale plej-ofa, a uspješniji timovi izboriće finale i plasman u viši rang.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније