Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

30. 05. 2015. 14:03   >>  14:42 1

BEKER PREDAO NIŠIKORIJU

Sigurne pobjede Đokovića, Mareja i Čilića

Britanac Endi Majer plasirao se u 4. kolo Rolan Garosa impresivnom pobjedom nad talentovanim teniserom iz Australije Nikom Kiriosom, a u osmini finala plasirao se i vodeći svjetski teniser Novak Đoković.

Marej je potvrdio da je u sjajnoj formi na šljaci, u ovoj sezoni ima učinak 13-0 na ovoj podlozi poslije današnjeg trijumfa, do kojeg je došao za 120 minuta igre.

Treći favorit za osvajanje trfeja u Parizu odservirao je 12 asova i napravio sedam brejkova i sada ga čeka Žeremi Šardi, koji je u francuskom duelu bio bolji od Davida Gofina - 6:3, 6:4, 6:2. 

Đoković je danas u trećem kolu sa 3:0, po setovima 6:4, 6:4 i 6:4, savladao mladog 19-godišnjeg Australijanca Tanasija Kokinakisa, koji je u prethodnom kolu došao do senzacionalne pobjede nakon preokreta protiv zemljaka Bernanrda Tomića.

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Rolan Garosa nakon što je u sa 6:3, 6:2, 6:4 u setovima savladao Argentinca Leonarda Mejera, za dva sata i pet minuta.

Bio je to drugi međusobni duel Čilića i Mejera i druga pobjeda Hrvata. Zanimljivo, i prvi put su se sastali upravo u 3. kolu Gren slema u Parizu i to prije pet godina, kada je Čilić stigao do pobjede nakon pet setova.

Osvajač US Opena će u narednoj rundi igrati protiv Simonea Bolelija ili Davida Ferera.

U osminu finala plasirao se i Kei Nišikori. Japanac je bez borbe izborio prolaz dalje, nakon što je njegov protivnik Benjamin Beker odustao zog povrede, koju je zaradio u maratonskom meču od pet setova protiv Fernanda Verdaska.

Nišikori će imati dva dana pauze, pošto je njegov duel sa Bekerom trebao odigran juče, pa će po rasporedu na teren tek u nedjelju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније