Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92 ]

02. 06. 2015. 14:21 >> 14:13
1

SATIRIČNI LIST

"Šarli Ebdo" optužio Rafu za doping

Najbolji španski teniser Rafael Nadal navodno se našao na udaru satiričnog magazina „Šarli Ebdo“ koji ga je optužio za doping.

 

Na naslovnoj strani magazina, koji je posljednjih mjeseci bio u centru pažnje zbog terorističkog napada na njegovu redakciju, nalazi se teniser, koji po mišljenjima mnogih podsjeća na Nadala, a u ruke su mu zabodeni špricevi.

„Šarli Ebdo“ je p ipak, odlučio da na traku na glavi tog tenisera stavi krokodila, čime je aludirao na znak sportske marke “Lacoste” i tako se ujedno distancirao.

Međutim, naslovna strana magazina dovela je do reakcije Kraljevske teniske federacije Španije koja je osudila takav potez, istakavši da „Šarli Ebdo“ baca sumnju na poštenje španskog tenisa.

„Sve ono što je objavljeno u magazinu „Šarli Ebdo“ je nepopravljiv primer napada na integritet sporta koji je sinonim za veličinu. Mi u potpunosti stojimo iza Rafe Nadala i svih naših igrača, koji imaju podršku i španskih sudova, kao što je bilo u slučaju priloga emitovanog na Kanalu plus, i zbog ovoga niko ne smije da prođe nekažnjeno“, navodi se u saopštenju vladajućeg tijela španskog tenisa.

Međutim, čelnici Kraljevske teniske federacije Španije nijesu potvrdili da li će podnijeti tužbu protiv magazina kao što je slučaj bio sa Kanalom plus. Prije tri godine, ta televizija se javno izvinila jer je tokom tri dana objavila komične priloge u kojima se insinuira da iza uspjeha španskih sportista, uključujući i Nadala, stoji doping.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније