Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

18. 04. 2013. 17:41 >> 17:46

MONTE KARLO

Đoković jači od povrede i Monaka, ispao Marej

Nakon Južnjog, Novaku Đokoviću je i protiv Huana Monaka bilo potrebno tri seta da stigne do pobjede - 4:6, 6:2, 6:2. Očigledno je da povreda zgloba i te kako utiče na srpskog tenisera. Vavrinka je razbio Mareja, prepustivši mu samo tri gema - 6:1, 6:2.

 Monako je već u trećem gemu oduzeo servis rivalu, Đoković je uzvratio u osmom, da bi Argentinac nastavio kao da ništa nije bilo, vratio brejk, a onda na svoj servis završio posao 6:4

U pauzi između prvog i drugog seta, Đoković je tražio ljekarsku pomoć, a zatim i konslultacije, nakon kojih je odlučio da igra. Odmah je poveo 3:0, Monako je smanjio na 3:2, ali to nije pokolebalo Đokovića, koji je sa nova tri uzastopna gema izjednačio rezultat u setovima - 6:2.

Kao i u prethodnom setu, srpski teniser je poveo sa 3:0 uz jedan brejk. Naredni je napravio za 5:1, a Monako se revanširao za smanjenje vođstva. U narednom gemu, Novak je brejkom iz prve meč lopte okončao partiju.

Endi Marej za 58 minuta duela sa Vavrinkom nije ličio na sebe.

Prvi set je otvorio Marej osvajanjem gema, bio je blizu brejka u narednom, a onda kreće furiozna serija Vavrinke. Prvo je iskoristio treću brejk loptu za vođstvo, da bi trećim uzastopnim oduzimanjem servisa osvojio prvi set.

U narednom setu, prvi brejk je viđen za 4:2, Švajcarac je potom siguran na servisu, da bi meč okončao petim brejkom.

U četvrtfinalu, protivnik će mu biti Žo-Vilfrid Conga, koji je savladao Jirgena Melcera sa 6:3, 6:0.

Rafael Nadal nastavio je pohod na devetu uzastopnu titulu u Monte Karlu pobedom nad Filipom Kolšrajberom sa 6:2, 6:4 u trećem kolu. Poslije uvodnih 1:1, Nadal je slomio otpor Kolšrajbera nakon brejka kojim je poveo, a naredni put je oduzeo servis za 5:2, što je lako pretvorio u vođstvo u setovima.

U drugom setu igralo se gem za gem do 3:3, kada je Nadal brejkom ostvario prednost koju je održao, da bi na kraju sigurnim servisom iskoristio meč loptu.

Veliko iznenađenje napravio je Italijan Fabio Fonjini, koji je Tomaša Berdiha, ostavio na šest gemova - 6:4, 6:2.

Fonjini je u devetom gemu prelomio uvodni set brejkom za 5:4, da bi u drugom setu prepustio Berdihu samo dva.

Italijanski teniser će u četvrtfinalu igrati sa Rišarom Gaskeom koji je bio bolji od Hrvata Marina Čilića sa 7:5, 6:4.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније