Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

19. 04. 2013. 19:10   >>  19:11

MONTE KARLO

Konačno pravi Đoković

Iako je do posljednjeg momenta bilo neizvjesno, da li će izaći na duel sa Nieminenom, Novak Đoković je odigrao najbolji meč na turniru i lako savladao Finca sa 6:4, 6:2. Protivnik u polufinalu biće mu Fabio Fonjini, koji je iznenadio Rišara Gaskea 7:6, 6:2

 

Nieminen je počeo odlično, osvojio maratonski prvi gem na svoj servis, a potom uzeo brejk srpskom teniseru. Ipak, Đoković je uzvratio istom mjerom i napravio “ribrejk” za 1:2, a zatim je na svoj servis stigao do izjednačenja.

Sve do devetog gema se vodila izjednačena borba, a prvi reket svijeta je konačno u devetom gemu prelomio set. Neiminen je loše odigrao na svoj servis gem, Đoković je poveo je sa 5:4, a u narednom setu i završio posao.

Poslije 15 minuta igre u drugom setu bilo je jasno ko je pobednik meča. Đoković je prvi gem osvojio na servis Finca, a potom još jedan brejk napravio u trećem gemu za 3:0,

 Do kraja je viđeno čak pet brejkova na obje strane, što je bio plod opuštenije igre Đokovića, ali je i pored toga srpski teniser ubjedljivo slavio 6:2.

Italijan Fabio Fonjini pobrinuo se za iznenađenje u četvrtfinalu turnira Masters serije u Monte Karlu savladavši Rišara Gaskea sa 7:6(0), 6:2.

Ključni dio meča desio se u taj-brejku prvog seta. Do tada se igralo prilično izjednačeno, gdje su se desila po dva brejka, ali je potom italijanski teniserprotivnika ostavio na nuli u 13 gemu, dobivši tako na samopouzdanju uoči drugog seta.

U drugom setu je sve riješeno prilično brzo i to nakon rezultata 2:2. Fonjini je osvojio četiri uzastopna gema i plasirao se u polufinale.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније