Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

21. 04. 2013. 17:05 >> 17:08
7

MONTE KARLO

Đoković novi vladar Monte Karla

Novak Đoković je srušio "kralja šljake" Rafael Nadala i to u njegovoj "kući", Monte Karlu, gdje je osam puta uzastopno trijumfovao, ali je danas morao da prizna poraz. Đoković je sve završio u dva seta - 6:2, 7:6.

 

Početak meča je kasnio 47 minuta, zbog kiše, ali to nije pokvarilo spektakl, niti je uticalo na kvalitet igre oba tenisera.

Prvi reket svijeta je odigrao strašno prvi set i već nakon 35 minuta bilo je ogromnih 5:0 za Đokovića. Prvi set je završen 6:2, što je bio prvi izgubljeni set Nadala nakon sedam godina!

Nadal je u drugom dijelu znatno popravio igru. Mnogo bolje se kretao i odlično servira.  Pri rezultatu 2:2 uslijedila je manja kriza srpksog as, što je Nadal znao da iskoristi, pa je napravio prvi brejk u meču i poveo sa 3:2, a ubrzo i 4:2.  Novak se, međutim, brzo trgnuo. Napravio je "ribrejk" u osmom gemu za 4:4, a zatim poveo na svoj servis 5:4.

Ipak, Nadal se nije predavao. Osmostruki šampion Monte Karla je prvo sačuvao svoj, a onda oduzeo servis protivniku za 6:5.

Novak je u toj situaciji reagovao šampionski i lako stigao do 6:6, čime je drugi set uveo u taj-brejk. A tamo nije bilo nikakve dileme, jer je Đoković deklasirao Rafu sa 7:1, postavši novi "knez" Monte Karla, odnosno Monaka.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније