Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

08. 08. 2015. 18:43 >> 18:34
2

JOKIĆ OCIJENIO

Uspjeh je u ovom sastavu biti među pet

Kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Predrag Jokić kazao je nakon pobjede nad Mađarskom da je taj rezultat uspjeh za crnogorsku vaterpolo reprezentaciju.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je Mađarsku 10:9 (2:2, 2:1, 2:2, 4:4) i osvojila peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kazanju.

"Završili smo turnir onako kako smo priželjkivali. Zasluženo smo savladali Mađarsku, odigrali smo dobro. Ja sam i prije Svjetskog prvenstva najavljivao da je u ovom sastavu uspjeh biti među pet. Vraćamo se uzdignute glave kući. Okrećemo se narednim obavezama, Evropskom prvenstvu i da izborimo olimpijsku vizu", kazao je Jokić.

Kapiten, nakon sada već završenog prvenstva, ističe da jedino poraz protiv Hrvata bio bolan i da se nakon svega već sada treba okrenuti Evropskom prvenstvu.

"Kada se sve sabere jedino je taj poraz protiv Hrvatske bio visok, ali potpuno zaslužen. Već drugi, treći put nas pobjeđuju na isti način i u Londonu, Ajndhovenu i Šangaju, ali treba nešto da naučimo iz svih tih poraza. Sada nas čekaju pripreme za Evropsko prvenstvo, da spremno dočekamo to takmičenje", zaključio je Jokić.

Draško Brguljan, koji je učestvovao sa dva pogotka, ističe da je uvijek zadovoljan pobjedom protiv Mađara i da nakon petog mjesta u Kazanju jedino preostaje trening i rad.

"Uvijek sam zadovoljan kada pobijedimo Mađare. Pozitivan kraj za nas. Nijesmo uspjeli da se plasiramo u polufinale, ali više nećemo da se vraćamo na to. Peti smo na svijetu. Nijesam zadovoljan ničim osim zlatom. Ali, idemo dalje moramo da treniramo, moramo da radimo", rekao je Brguljan i ponovio da su reprezentaciji falila tri važna igrača, ali i dodao:

"Jedna jako važna stvar je da smo u posljednje dvije utakmice dobili golmana. Ako nastavi ovako sigurno će biti jedan od najboljih golmana Evrope. Dobili smo malog ljevaka, sa 16 godina ovo mu je prvo takmičenje. Tu je i Murišić centar, odigrali su svi maksimalno koliko su mogli, borili su se. Na njima je da rade, oni su budućnost crnogorskog vaterpola i biće sigurno vrhunski igrači."

Brguljan se osvrnuo na prvenstvo, ocijenivši da je igra "Ajkula" varirala od meča do meča.

"Bilo je uspona i padova u našoj igri, ali smo zadovoljni odnosom koji smo pokazali prama ovom prvenstvu. Već za tri mjeseca počinju pripreme za Evropsko prvenstvo. Nakon toga Olimpijada. Moramo da treniramo, moramo da nastavimo da se borimo. U posljednje dvije utakmice smo viđeli da možemo, samo treba da proradimo na psihološkoj stabilnosti", zaključio je Brguljan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније