Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ RTCG ]

14. 08. 2015. 09:38   >>  15. 08. 2015. 09:27 15

SELEKTOR MLADIH

I Vičević podnio ostavku!

Trofejni selektor mlađih kategorija reprezentacije Crne Gore Mirko Vičević podnio je danas ostavku na tu funkciju koju je obavljao u protekle tri godine.

U pismu upućenom na više adresa Saveza, Vičević konstatuje da je nakon davanja mogućnosti  Jadranu  i Budvi  da zbog nastupa  u evropskim takmičenjima odluče koji igrači  se mogu, a koji ne,  da se odazovu pripremama za  Svjetsko prvenstvo  dvadesetogodišnjaka koje je na programu od 04. do 12. septembra u Kazahstanu za reprezentaciju  Crne Gore narušeno osnovno načelo da je reprezentacija, neprikosnovena te da je maksimalan cilj svakom vaterpolisti izboriti mjesto u nacionalnoj selekciji, kao i  da je obaveza klubova članova Vaterpolo Saveza Crne Gore da  podrži i učestvuje u aktivnostima koje organizuje Savez.“

Vičević dalje naglašava da se na taj način sprječavaju najbolji mladi vaterpolisti da brane boje reprezentacije.

“Ako je klupski interes iznad državnog bez obzira na nelogičnosti i preklapanja kalendara, onda i druge nacionalne selekcije dobijaju s pravom prostor za djelovanje,te se pripadnost i nacionalni identitet konstantno degradiraju. Igrači koji preostaju i koji ne trebaju klubovima ne mogu adekvatno predstavljati Crnu Goru niti na nekom turniru, a kamoli Svjetskom prvenstvu“, zaključuje selektor mlađih kategorija.

Vičević je u prethodnom periodu  sa juniorima osvojio evropsko zlato, a na Svjetskom prvenstvu u Istambulu bio je peti nakon nesrećnog poraza od Španaca izvodjenjem peteraca.

Vičević je ostvario sa svojim klubom Kataro jedan od najvećih uspjeha crnogorskog klupskog vaterpola osvojivši evropski LEN Kup 2010 godine.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније