Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

01. 09. 2015. 09:19   >>  09:09 1

REKONSTRUKCIJA BAZENA

Nove "ajkule" će brzo plivati u NK

Crnogorski plivački i vaterpolo sport, za nešto više od pola godine, moći će ozbiljno da računa na nikšićke snage, jer je nakon petnaest godina pauze, brojnih obećanja, konačno počela rekonstrucija olimpijskog bazena, sagrađenog još 1972. godine za potrebe svearmijskih igara.

 

Od tada se u njemu plivalo još samo u dva navrata, po šest mjeseci 2000. i 2001. godine, nakon čega je zbog velikih troškova održavanja zatvoren, a prije nekoliko godina i pretvoren u dvoranu malih sportova.

No, novo vrijeme donijelo je i nove ideje, pa ovih dana uveliko teku radovi na njegovoj rekonstrukciji i adaptaciji.

Direktor Sportskog centra, Predrag Ivanović, ističe da je ključni problem grijanja riješen veoma efikasno.

„Počeli su intenzivni radovi na bušenju bunara. Znači u pitanju je geotermalni sistem grijanja i bazena i vazduha. Studija je pokazala da će na ovaj način troškovi grijanja biti i do pet puta manji nego ranije, a kvalitet zagrijavanja biće veći. Projekat je pokazao da bi, na godišnjem nivou, troškovi grijanja mogli da budu svega oko 100,000 eura“, kazao je Ivanović za sajt Onogošt.me.

I pored ogromne uštede, za bazen će se morati izdvajati određene dotacije jer, kako istilče Ivanović, nijedan bazen u okruženju nije rentabilan.

„Uzeću za primjer bazen u Budvi koji je veličine 25 x 33 metara. On mjesečno troši od 15 do 17,000 eura struje“, naglasio je Ivanović.

Planovi sa nikšićkim olimpijskim bazenom su veliki, pa bi u nekom budućem periodu Crna Gora sa njim mogla da konkuriše i za Mediteranske igre.Ni na lokalnom nivou planovi nijesu skromni, jer u plivačkom vaterpolo klubu Nikšić vjeruju da bi uskoro grad dobio renomiran seniorski klub, za koji bi igrala i neka velika vaterpolo imena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније