Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

04. 10. 2015. 15:31   >>  16:37 1

EP U BEOGRADU

Gojković: Cilj medalja i olimpijska viza

Nakon žrijeba za Evropsko prvenstvo, selektor naše selekcije Vladimir Gojković kazao je da je cilj osvajanje medalje i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore saznala je danas imena rivala u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, koje će se održati u januaru u Beogadu. Crnu Goru su na žrijebu u glavnom gradu Srbije predstavljali selektor Vladimir Gojković i direktor VPSCG Petar Porobić.

Za plasman u eliminacionu fazu turnira "ajkule" će se boriti sa selekcijama Španije, Holandije i Slovačke.

Španci će nam biti najveći rival za osvajanje prvog mjesta u grupi, koje vodi direktno u četvrtfinale. Drugoplasirani i trećeplasirani timovi iz sve četiri grupe igraće u osmini finala.

Holandija i Slovačka, kakav god sastav Gojković bude imao na raspolaganju, ne smiju da predstavljaju problem na velikim takmičenjima.

"Glavni rival je naravno Španija i u borbi sa njima tražićemo prvo mjesto. Poštujemo Holandiju i SLovačku, ali smo favoriti protiv njih. U drugom kolu sa Španijom odlučivaćemo o prvoj poziciji i direktnom plasmanu u četvrtfinale. Za dalje ćemo vidjeti, jer ne znam sa kime kasnije ukrštamo. Ali, naš cilj je da probamo da uzmemo medalju, kako bi izborili plasman na Olimpijske igre", kazao je Gojković nakon žrijeba u glavnom gradu Srbije, prenosi sajt VPSCG.

Evropsko prvenstvo u Beogradu biće 21. izdanje kontinetalnog takmičenja, a održaće se od 10. do 23. januara u Beogradskoj areni,  a titulu brani reprezentacija Srbije.

Na prethodnom šampinatu Starog kontinenta, Crna Gora je bila četvrta. U polufinalu smo poraženi od Srbije, a u borbi za bronzu izgubili smo od Italije.

Crna Gora ima dvije medaja sa Evropskih prvenstava. U Malagi 2008. godine osvojili smo zlato, a u holandskom Ajndhovenu 2012. smo bili srebrni.

Na posljednjem velikom takmičenju, na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanju, crnogorski vaterpolisti su završili na petom mjestu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније