Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

27. 11. 2015. 17:10 >> 16:57

DOBRA PROVJERA

Gojković: Idemo na pobjedu protiv Srbije

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković objavio je danas spisak igrača za duel sa Srbijom, u trećem kolu preliminarne faze Svjetske lige. Duel Crne Gore i Srbije na programu je u utorak u Budvi.

Gojković zbog povreda nije moggao da računa na Filipa Klikovca, Darka Brguljana i Aleksandra Radovića, kao i od ranije Saše Mišića.

Na spisku su:
golmani - Dejan LAZOVIĆ i Miloš ŠĆEPANOVIĆ
igrači - Draško BRGULJAN, Vjekoslav PASKOVIĆ, Antonio PETROVIĆ, Uroš ČUČKOVIĆ, Luka SEKULIĆ, Mlađan JANOVIĆ, Nikola JANOVIĆ, Aleksandar IVOVIĆ, Nikola VUKČEVIĆ, Stefan PJEŠIVAC, Predrag JOKIĆ, Bogdan ĐURĐIĆ i Stefan VIDOVIĆ.

Gojković je kazao da predstojeći duel izaziva više pažnje nego ostali, navodeći da u goste dolazi reprezentacija koja posljednje dvije-tri godine vlada svjetskim vaterpolom.

"Oni su aktuelni evropski i svjetski prvaci. Kao što smo i ranije rekli, kroz mečeve Svjetske lige želimo da provjerimo neke stvari. Nijesmo imali sreće da se skupimo za duel sa Francuskom zbog dešavanja u Parizu. Želimo da vidimo sa čime raspolažemo pred start Evropskog prvenstva", rekao je Gojković na konferenciji za novinare.

On je kazao da su na spisku "roviti" Pasković i Mlađan Janović koji nijesu igrali ni za klubove.

"Ne znamo u kakvom su stanju i na kojem nivou mogu da igraju. Ove koji nijesu na spisku bolje da sačuvamo za početak priprema, kako bi sa najjačim sastavom otišli na Evropsko prvenstvo. Iskreno, Klikovac i Mišić su pod velikim znakom pitanja za 14. decembar kada kreću pripreme", rekao je Gojković.

On je naglasio da Srbija dolazi u najjačem sastavu.

"Ali, mi igramo kod kuće, imamo rejting i uradićemo sve da se predstavimo u najboljem svijetlu, da ostvarimo povoljan rezultat po nas. Svjetska liga se igra pod drugim pravilima i u kraćem bazenu, stoga neke stvari ne možemo vidjeti do kraja. Ne može biti veći motiv da se pobijedi Srbija", rekao je Gojković.

Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petar Porobić je kazao da je utakmica sa Srbijom veliki izazov.

"Ove godine Svjetska liga nema takmičarski imperativ kao prošle kada je prvo mjesto donosilo plasman na Olimpijske igre. Ali, ova utakmica izaziva veliki pažnju. Srbija je u ovom trenutku sigurno najjača ekipa na svijetu, i ovo je utakmica prestiža. Takođe, i izazov zbog odsustva određenog broja igrača. Na nama je da uz pomoć publike ostvarimo rezultat koji priželjkujemo", kazao je Porobić.

Prodaja jednog dijela ulaznica biće održana u ponedjeljak u prostorijama VPSCG u Kotoru, od devet sati.

Karte se mogu kupiti samo uz identifiakcioni dokument i pojedinac će moći da kupi dvije karte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније