Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

08. 05. 2013. 15:31 >> 15:31
1

SVJETSKA LIGA

Perović: U Rusiju sa istim igračima

Igrači koji su iznijeli teret kvalifikacija činiće okosnicu tima koji će nastupiti na završnom turniru Svjetske lige u Rusiji, kazao je selektor seniorske reprezentacije Crne Gore Ranko Perović.

Perović je najavio da neće biti novih imena u sastavu za završni turnir.



"Niko se nije toliko nametnuo, da bi u velikoj mjeri skrenuo pažnju na sebe. Mladi igrači se konstantno prate, ukoliko neki od njih iskoči kvalitetom, svakako će biti priključen A reprezentaciji u narednom periodu", rekao je naš selektor agenciji MINA.

Perović je je najavio da će se crnogorski vaterpolisti okupiti 15. maja na pripremama za završni turnir, koji će biti odigran od 11. do 16. juna u Čeljabinsku.

"Pripreme počinju 15. maja, u tom dijelu će raditi igrači iz domaćih klubova, dok će ostali koji igraju u inostranstvu klupske obaveze završiti do početka juna, kada ćemo konačno biti kompletni", rekao je Perović.

On je kazao da će u uvodnom dijelu priprema Crna Gora odigrati nekoliko prijateljskih mečeva.

"U sklopu priprema očekuju nas prijateljski mečevi sa ekipom Partizana, a od 25. maja do 5. juna treniraćemo sa reprezentacijom Kanade. Ti mečevi će nam služiti za podizanje forme pred takmičenje", rekao je Perović.

On je kazao da će svi iskusniji igrači dobiti poziv, ali da će se konačan sastav znati tek po završetku priprema.

"Svi iskusniji igrači će biti pozvani, ali ostaje da se vidi u kom sastavu ćemo nastupiti na završnom turniru Svjetske lige. To u mnogome zavisi od eventuanih problema sa povredama. Imamo jako malo vremena od početka priprema do starta takmičenja i tek tada ćemo odlučiti koja ekipa će nastupiti", rekao je Perović.

On je podsjetio da crnogorske vaterpoliste ljetos očekuje i Svjetsko prvenstvo, od 15. jula do 4. avgusta u Barseloni.

"Nakon završnog turnira Svjetske lige idemo na pripreme u Maribor, potom slijedi turnir u Grčkoj, kao i mini pripreme sa selekcijama Australije i Srbije u Herceg Novom", rekao je Perović.

On je naveo da če završni dio priprema za SP biti odrađen u Podgorici.

"Sredinom jula učestvovaćemo na turniru u Budimpešti, a završni dio priprema pred odlazak na SP ćemo odraditi u Podgorici", rekao je Perović.

Perović je, komentarišući činjenicu da će predstojeće SP biti prvo veliko takmičenje bez Vladimira Gojkovića, kazao da će njegovo odsustvo biti veliki hendikep, ali da nema "vremena za plakanje".

"Sigurno je da će se njegovo odsustvo osjetiti u velikoj mjeri. Moramo tražiti adekvatne zamjene, prilagoditi se na nekom drugom načinu igre. Svaka ekipa će imati promjene u sastavu, do promjena dolazi na kraju svakog olimpijskog ciklusa, jer svi traže najbolju ekipu za sljedeće OI", rekao je Perović.

On je kazao da nije upoznat sa sastavima rivala na završnom turniru, ali da crnogorska reprezentacija ima ambicije da ostvari što bolji rezultat.

"Ne znam u kom sastavu će nastupiti ostale ekipe, tako da u ovom trenutku ne mogu da procijenim šanse naše reprezentacije. U svakom slučaju , ulazimo bez kalkulacija, sa željom da ostvarimo što bolji plasman", zaključio je Perović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније