Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

11. 04. 2016. 10:22 >> 10:06
4

DRAŠKO BRGULJAN

Cilj - borba za medalju u Riju

Sigruno da su osim Francuske i Japana sve ekipe pretendenti za medalju. Naravno, ni njih ne treba potcijeniti, ali su realno slabijeg kvaliteta od ostalih ekipa. Mislim da je ovo najteže takmičenje do sada i ubjedljivo najjače po kvalitetu, jer ima deset ekipa koje mogu da budu prvaci Olimpijade, ocijenio je u izjavi za Portal Analitika, crnogorski vatepolo prvotimac, Draško Brguljan.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru igraće u grupi 'B' sa selekcijama Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Italije i Španije određeno je sinoć žrijebom u Trstu.

Komentarišući protivnike „ajkula“ u grupnoj fazi takmičenja, Brguljan je kazao da će skoro sve utakmice biti neizvjesne.

"Što se naše grupe tiče, nadam se da sa Francuzima neće biti problema, a ostale utakmice će sve biti neizvjesne. Italija i Hrvatska su godinama svjetska klasa i rijetko se vraćaju sa prvenstava prije polufinala, Amerika je vrlo nezgodna, fizički moćna, već četiri godine ih trener Udovičić sprema samo za Olimpijadu, i mislim da je upravo on njihov najveći adut. Od Španije smo izgubili zadnji meč u Svjetskoj ligi i igrali neriješeno na Evropskom prvenstvu u Beogradu - to govori kakva su ekipa", ocijenio je Draško. 

Kada je u pitanju grupa 'A' sa kojom se ukršta Crna Gora u četvrtfinalu turnira, naš proslavljeni vaterpolista skreće pažnju na selekciju domaćina, Brazil, koji predvođen Peroneom iRudićem, po njegovom mišljenju, može do iznenađenja.   

"Druga grupa je isto ujednačena kao i naša, mislim da Srbija odskače kvalitetom i da je siguran četvrtfinalista. Australija je i te kako opasna i siguran sam da će odigrati jedan vrlo dobar turnir. Mađari i Grci sličnih kvaliteta i Brazil kao moguće iznenađenje, predvođen Peroneom i Rudićem na klupi, kao domaćin može puno toga da uradi", ističe Brguljan.

Prvotimac Mađarskog OSC-a za Portal Analitika navodi da je cilj Crne Gore jasan - borba za medalju.

"Imamo jasan cilj, da uđemo u borbu za medalju, ali prije toga naravno da budemo u prve četiri ekipe u grupi. Četvrtfinale sve lomi kao i uvijek i to će biti najvažnije utakmice za sve ekipe koje prođu grupu", zaključio je Brguljan.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније