Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

18. 04. 2016. 18:48 >> 18:32
3

USKORO SPREMAN

Nikšićki bazen ispunjen vodom

Nikšićki bazen, nakon više od 15 godina, ponovo je ispunjen vodom. Još danas bi trebalo da iz Njemačke stigne ekipa stručnjaka koja će testirati funkcionalnost bazena, zajedno sa grijanjem kako bi se moglo i zvanično reći da je nikšićki bazen opet otvoren.

"Tokom vikenda je napunjen, dakle u njemu je oko 2500 kubika vode koju smo obezbijedili iz sopstvenih bunara tako da smo tu uštedjeli par hiljada eura. Stručnjaci iz Njemačke će sada da pokrenu grijanje i da provjere da li je sve to što je rađeno proteklih mjeseci urađeno kako treba. Prošla je godina od donatorske večeri i danas smo složili taj mozaik o rekonstrukciji bazena i svi nestrpljenjem očekujemo da se sve to i ozvaniči. Još tu naravno ima dodatnih radova, montirali smo tuševe, svalčionice, narednih dana treba montirati i kabine za presvalčenje“, ističe direktor Sportskog centra, Predrag Ivanović, veliki ljubitelj plivačkog i vaterpolo sporta koji je imao posebnu čast da bazen, nakon toliko godina pauze, ispuni prvim kubicima vode.

Ono što vjerovatno zanima mnoge su i ranije najave da bi 26. aprila u Nikšiću trebalo da se odigra vaterpolo utkamica između naše reprezentacije i selekcije Francuske u okviru Svjetske lige.

Ivanović ističe da će o tome narednih dana odlučivati rukovodstvo PVS CG.

„Što se tiče same funkcionalnosti bazen će biti spreman za nedjelju dana. Na savezu je ipak da odluči o tome, ali da se tako izrazim, treba prvo treba sačekati šta će 'bazen da kaže' pa onda planirati dalje“, jasan je Ivanović.

Građevinski radovi na rekonstrukciji bazena počeli su u avgustu prošle godine. Saniran je krov, zamijenjena su vanjska stakla koja pružaju bolju toplotnu izolaciju, iskopani su bunari koji će poslužiti za zagrijavanje bazena. Radi se o najisplativijem rješenju koje terba da obezbijedi klimatizaciju, odnosno temperaturu unutar bazena.Bazen je izgrađen još 1972. godine za potrebe svearmijskih igara.

Od tada je u funkciji bio u dva navrta po šest mjeseci 2000. i 2001. godine, nakon čega je zbog velikih troškova održavanja zatvoren, a prije nekoliko godina i pretvoren u dvoranu malih sportova.

tekst i foto: Onogost.me

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније