Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavio: S.V.

29. 07. 2016. 19:03 >> 18:44
8

PRIMORAC I KATARO

Vaterpolo i plivanje u Kotoru pred gašenjem?

"Predviđenim radovima, u okviru prve faze rekonstrukcije ovog objekta, naša dva kluba, sa oko 300 aktivnih članova uzrasta od 6 do 19 godina, su pred prekidom svih aktivnosti za minimum dvije godine, a to znači njihovo gašenje", navodi se u zajedničkom saopštenju vaterpolo klubova "Primorac" i "Kataro".

Kotorski klubovi ističu da ih niko nikada nije konsultovao u vezi rekonstrukcije bazena...

"Rok za izvođenje radova, koji bi trebalo da počnu 1.oktobra 2016.godine nam nikako ne odgovara, jer naša takmičenja u okviru Jadranske lige, Kupa i Prvenstva Crne Gore, kao i takmičenja sedam mlađih kategorija su u periodu od 1.oktobra 2016. do 15.juna 2017.godine. Prema tome, da bi održali rad klubova u kontinuitetu, radovi na rekonstrukciji mogu se odvijati maksimum dva ljetnja mjeseca i jedan mjesec zimi, u toku školskog raspusta. Nas niko nikada nije konsultovao ni po jednom pitanju vezanom za rekonstrukciju, a smatramo da smo u svakom segmentu mogli dati najkvalitetnije podatke i potrebe", poručuju iz „Primorca" i „Katara", prenosi Radio Kotor.

Navodi se da je kotorski vaterpolo dao veliki broj sjajnih igrača, trenera i sudija...

"Nije logično da država Crna Gora izdvaja 800 hiljada eura, da bi se ugasili vaterpolo i plivanje u Kotoru jer rezultati naših klubova i pojedinaca na međunarodnom planu su takvi da ih do sada nije postigao nijedan grad u Crnoj Gori.Osvajači smo klupskog šampionata Evrope i Kupa Evrope, a iz naše škole vaterpola imamo najtrofejnijeg sportistu Crne Gore i osvajača zlatne olimpijske medalje, kao i nekoliko osvajača svjetskih i evropskih medalja, kako igrača, tako i selektora i trenera reprezentacije Crne Gore.U okviru kotorskog vaterpola, ponikle su i najbolje svjetske sudije, sa predsjednikom Sudijske organizacije Evrope, a u crnogorskoj reprezentaciji na Olimpijskim igrama nastupiće devet od petnaest igrača, te selektori i treneri iz kotorske vaterpolo škole.

Klubovi ističu da je za novi zimski bazen potrebno milion i 700 eura...

"Po našem mišljenju, sa sredstvima predviđenim za prvu fazu rekonstrukcije, trebalo je prvo osposobiti dotrajale instalacije za pripremu bazenske vode, elektrike, klimatizacije, vodovoda i kanalizacije, pa tek onda pristupiti građevinskim radovima na rekonstrukciji objekta.Prema našim saznanjima, izgradnja potpuno novog zimskog bazena je izvodljiva za milion i 700 hiljada eura. Spremni smo da sa projektantima i investitorom učestvujemo u iznalaženju najboljeg rješenja, kako bi ovaj sport u Kotoru i dalje postojao", saopšteno je iz „Primorca" i „Katara", koji će, kako kažu animirati sve roditelje, navijače, prijatelje i simpatizere u odbranu kotorskog vaterpola.

Zimski bazen „Nikša Bućin" izgrađen je 1984.godine sredstvima samodoprinosa građana, Opštine i radnih organizacija Kotora.Kao takav je vlasništvo Opštine i dat je na upravljanje Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније