Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

31. 05. 2013. 22:45   >>  22:45

EVROLIGA - F4

Zvezda i Jug u finalu

Vaterpolisti Crvene zvezde i Juga igraće u finalu fajanal-fora Evrolige u Beogradu. Crvena zvezda je savladala Barselonetu 9:5 (2:2, 2:0, 3:3 i 2:0), dok je dubrovački tim u prvom polufinalu pobijedio Partizan 8:7 (2:1, 2:1, 3:3 i 1:1). Veliki doprinos u pobjedama Zvezde i Juga dali su Denis Šefik, Nikola Janović i Aleksandar Ivović.

Crvena zvezdaje sigurnom igrom uspjela da savlada Barselonetu 9:5.

„Crveno-bijeli“ su od starta utakmice nametnuli svoj tempo. Sredinom prve četvrtine, zahvaljujući dobrim odbranama Denisa Šefika stižu do vođstva od 2:0.

Ipak, Španci se ne predaju, zahvaljujući Vrlića i De Lera stižu do izjednačenja kojim je završena prva dionica. Zvezda je sa 2:0 dobila drugu četvrtinu (pogodili Pjetlović i Prlainović) . Na startu trećeg dijela igre Barseloneta je zaigrala bolje, izjednačila, ali Pjetlović i Rašović nijesu dozvolili Špancima da se približe, treća četvrtina je završena rezultatom 3:3 i Zvezda je u posljednju dionicu ušla sa 2 gola prednosti.

Domaći na šest minuta prije kraja povećavaju prednost preko Vapenskog. Tačku na plasman u finale stavio je Sava Ranđelović koji je postigao deveti pogodak svog tima.

Jug je nakon drame u prvom polufinalu slavio protiv Partizana 8.7. Nakon prve četvrtine Jug je imao prednost od jednog gola (2:1). Druga dionica je završena identičnim rezultatom kao i prva.

U trećoj četvrtini je viđena bolja igra Partizana, koji je ovaj dio meča dobio  rezultatom 3:2, pa se u posljednju četvrtinu ušlo se sa golom prednosti za Jug.

Odlučujuća četvrtina je donijela dramatičnu završnicu, Ćuk izjednačio, međutim, završnicu meča gosti iz Hrvatske su ipak odigrali koncentrisanije. Naši Janović i Ivović su doveli goste u vođstvo od 8:6, smanjio je Rackov, a Partizan je imao 40 sekundi za posljednji napad, ali ga nije iskoristio.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније