Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

objavio: S.V. [ podgorica.me ]

08. 12. 2016. 18:54   >>  09. 12. 2016. 08:31

NOVA INVESTICIJA

Podgorica dobija zatvoreni bazen

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i direktor Vaterpolo saveza Crne Gore Petar Porobić danas su položili kamen temeljac za natkrivanje bazena u Podgorici.

Gradonačelnik je naglasio da postavljanjem kamena temeljca za natkrivanje vaterpolo bazena gradska uprava započinje realizaciju još jednog važnog infrastrukturnog projekta, ne samo za Podgoricu i njene građane, nego i za čitavu Crnu Goru.

“Riječ je o veoma složenom zahvatu i modernom projektnom rješenju koji se po prvi put relizuje u našoj državi i siguran sam da ćemo nakon završetka natkrivanja bazena sa svim pratećim sadržajima svi biti zadovoljni, jer će Podgorica konačno dobiti i jedan reprezentativan objekat za razvoj plivačkih sportova”,  istakao je Stijepović.

On je ocijenio da tim projektom Glavni grad obilježava i stvaranje uslova za unapređenje sportske infrastrukture za jedan od najuspješnijih crnogorskih sportova - vaterpolo.

Gradonačelnik Stijepović je najavio da će već samo za nekoliko dana Glavni grad raspisati javni poziv da prostor male dvorane Sportskog centra, koji se nalazi u neposrednoj blizini, adekvatno uredi i privede namjeni i na taj način stvoriti kvalitetnije uslove i za sve dvoranske sportove.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović uputio je zahvalnost i čestitke Gradonačelniku i gradskoj upravi na početku realizacije tog važnog projekta koji će stvoriti sve neophodne pretpostavke za organizaciju međunarodnih takmičenja u Podgorici. On je naglasio da je izgradnja zatvorenog bazena dolazi u pravo vrijeme i izuzetno je značajna za održavalje Igara malih zemalja Evrope čiji je domaćin Crna Gora.

Direktor Vaterpolo saveza Crne Gore Petar Porobić ocijenio je da Podgorici već postoji škola plivanja i da vlada veliko interesovanje za razvoj plivačkih sportova i vaterpola. On je izrazio uvjerenje da će Podgorica biti novi centar vodenih sportova, kao i da će zatvoreni bazen omogućiti sve uslove za formiranje kluba i pripreme nacionalnih selekcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније