Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2017. 16:25   >>  16:01

UGOVOR COK-a I SAVEZA

Stipendije za najtalentovanije vaterpoliste

Najtalentovaniji 11 crnogorskih vaterpolista primaće u 2017. godini stipendiju od 250 eura, predviđeno je ugovorom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) i Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG).

Ugovore su potpisali predsjednici tih asocijacija, Dušan Simonović i Dejan Bajić.

Saopšteno je da će po 50 odsto sredstava obezbijediti te dvije asocijacije.

Navodi se da spisak nije konačan i da će moći da, ukoliko se neko od igrača istakne ove sezone, biti dopunjen, ali i skraćen ukoliko neko ne ispuni tražene kriterijume.

Biće stipendirani vaterpolisti Jadran Carina Vladan Spaić, Filip Gardašević, Aleksa Ukropina, Petar Tešanović, Dušan Banićević i Đuro Radović, članovi Budve Blažo Mitrović, Savo Ćetković i Branko Franeta i igrači Primorca, Nikolas Saveljić i Dušan Matković.

"To su momci koji su bili srebrni na Svjetskom prvenstvu u Podgorici, to je potencijal koji je vrijedan. Sve u željii da te momke zadržimo i pružimo im satisfakciju za uloženi rad", kazao je Simonović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da sredstva za stipendiranje nijesu dobijena od Međunarodnog olimpijskog komiteta, već su opredijeljena iz sopstvenog budžeta.

"Prvi put to radimo, planirali smo budžetom za stipendiranje oko 100 hiljada eura. Biće razgovora i sa predstavnicima džudo, atletskog, teniskog jedriličarskog i karate saveza, kako bi došli do sportista, za koje smatramo, da će ozbiiljno konkurisati za Igre u Tokiju", kazao je Simonović.

On je kazao da će od saveza tražiti veći stepen odgovornosti za uložena sredstva, navodeći da je iz tog razloga i ugovor na godinu.

Predsjednik VPSCG, Dejan Bajić, zahvalio se COK na razumijevanju za vaterpolo i plivački savez.

"Mi smo na Upravnom odboru odabrali igrače za koje smo na predlog selektora i stručnog savjeta procijenili da su perspektiva. Ta sredstva predstavljaju podstrek igračima i klubovima da daju sve od sebe i da znaju da se na njih računa", kazao je Bajić.

On je naglasio da do OI ima dosta takmičenja, navodeći da je rezultat sa nedavno održanog turnira u Budimpešti potvrda dobrog pravca u kojem ide ta asocijacija.

"Finansika situacija nije sjajna i svaki eura koji obezbijedimo je dobro došao", kazao je Bajić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније