Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavio: P.R.

18. 07. 2017. 13:09 >> 13:59

DAN ODMORA

Gojković: Važan meč sa Brazilom

Dan odmora za vaterpoliste Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Nakon remija sa Kanadom na startu takmičenja, "ajkule" se okreću jako bitnom meču sa Brazilom, u kojem nemaju pravo na kiks. Izabranici Vladimira Gojkovića trijumfom ostaju u trci za prvo mjesto koje garantuje prolaz u četvrtfinale, piše na sajtu Vaterpolo saveza Crne Gore.

"Brazil je na ovom takmičenju drugačija ekipa od one na Olimpijskim igrama u Riju. Prvi put u ovom sastavu smo ih gledali protiv Kazahstana, i taj materijal ćemo iskoristiti da se pripremo za duel sa njima. Treba što prije da zaboravimo duel sa Kanadom, vrijeme ne možemo da vratimo. Izuzetno važan meč za nas, prije svega za prolaz u narednu fazu takmičenja, i za što bolju poziciju pred nokaut fazu. Moramo, najozbiljnije moguće da shvatimo tu utakmicu, jer nam ona definiše dalji put. Mislim da smo kvalitetniji. Kvalitetniji smo bili i od Kanade, ali... nijesmo to odradili kako smo planirali. Više nemamo prava na kiks, moramo da tražimo što bolji rezultat protiv Brazila", kazao je selektor Gojković, koji se osvrnuo i na remi sa Kanadom 8:8.

Crna Gora je imala četiri gola prednosti u posljednjoj četvrtini, ali su Kanađani ipak uspjeli da dođu do izjednačenja.

"Tri četvrtine je to funkcionisalo dosta dobro. Na pet i po minuta do kraja smo imali 8:4, primili smo samo četiri gola za taj period igre. I u tom momentu smo imali pet velikih promašenih zicera, da steknemo još ubjedljiviju prednost. Stvorili smo veliki broj šansi, imali smo čak 30 šuteva, ali realizacija je bila loša. Donosili smo neke loše odluke u tim momentima. Da smo pogodili barem pola onoga što je normalno da se pogodi, vjerovatno bi meč priveli kraju kako treba. Sa druge strane, ne možemo sebi da dozvolimo da primimo tako brzo četiri gola, pogotovo iz nekih naših ishitrenih napada, da otvorimo Kanadi vrijeme za napad, da im omogućimo toliko napada. Mogli smo da te napade organizujemo bolje, i tako im smanjimo broj šansi da dođu do izjednačenja", zaključio je Gojković.

Brazil je otvorio šampionat u Budimpešti, a na premijeri su bili sigurni protiv Kazahstana 6:2. Draško Brguljan prihvata ulogu favorita, a to će ispuniti ako maksimalno ozbiljno odigraju od početka do kraja.

"Ne bih se previše vraćao na meč sa Kanadom, desilo se šta se desilo. Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu tri i po četvrtine, a onda smo imali pad u igri posljednja tri, četiri minuta. Ali, ne bih se više vraćao na taj meč, idemo dalje. Okrećemo se narednom meču, stiže Brazil koji je na startu lako slavio protiv Kazahstana. Dosta su promijenili ekipu od Olimpijskih igara u Riju, kao i mi. Mislim da smo i od njih bolja ekipa, al to kao što ste vidjeli ne znači puno na papiru. Moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo taj meč. Moramo od samog starta da krenemo ozbiljno, kao protiv Kanađana, samo da ga privedemo kraju kako treba, kao što smo trebali i prvi na šampionatu. Vjerujem da neće biti problem, vjerujem da će forma u Budimpešti ići uzlaznom putanjom, i naravno očekujem pobjedu protiv Brazila", naglasio je Brguljan.

Meč sa Brazilom na programu je u srijedu 19. jula od 21 sat i 30 minuta. U drugom duelu grupa A od 18 i 50 igraće Kanada i Kazahstan.

Grupa A: Brazil 3, Crna Gora 1, Kanada 1, Kazahstan 0

Grupa B: Italija 3, Mađarska 3, Australija 0, Francuska 0

Grupa C: Srbija 3, Grčka 3, Španija 0, Južna Afrika 0

Grupa D: Hrvatska 3, Rusija 3, SAD 0, Japan 0

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније