Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavio: O.Z. ]

27. 07. 2017. 15:51 >> 15:24
1

ODBRANA KLJUČ TRIJUMFA

Gojković: Odigrali kako jedino možemo

Selektor vaterpolista Crne Gore Vladimir Gojković bio je izuzetno zadovoljan reakcijom igrača u pobjedi nad Rusijom nakon eliminacije od Grčke u četvrfinalu.

Gojkovićevi izabranici savladali su u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta selekciju Rusije 9:8.

"Ajkule" će za 5. mjesto na šampionatu svijeta igrati sa boljim iz duela Italije i Australije, koji je počeo u 15 sati.

"Znali smo da je Rusija kvalitetna ekipa, individualno veoma jaka. Imaju možda i dva najbolja centra na turniru, vidjeli ste koliko smo imali problema sa njima. Nije bilo lako poslije ispadanja od Grčke, ali imali smo danas dobru reakciju od početka, iako nijesmo važili za favorita. Bio sam u sličnim situacijama, nije lako igrati ove mečeve za plasman. Ali, ekipa se skupila, odigrali smo onako kako jedino možemo da igramo, jakom odbranom, koja je bila stvarno dobra. U nekim momentima smo mogli da odemo i na dva, tri razlike. Kod određenih igrača se vidjela velika želja, pa i kad nijesu imali snage da ostanu u vodi, izvukli su maksimum. Imamo još meč sa Italijom, i to je dobro za neke igrače koji su prvi put ovdje, itekako će im koristiti", izjavio je naš selektor nakon meča sa Rusijom.

Naša selekcija je u Budimpeštu stigla podmađena, pa Gojković nije nezadovoljan plasmanom.

"Ostala je jedna Španija iza nas, zatim Rusija, vjerovatno i Australija i SAD. Pred nama je jedan dug proces i ne možemo da očekujemo vrhunske rezultat. Onih 10:2 protiv Grčke nije bilo realno. Da smo protiv njih igrali ko danas protiv Rusije, sa ovom fantastičnom odbranom, onda možemo očekivati rezultate. Danas smo odigali dosta bolje u odbrani i imali bolju tranziciju i veliki broj kontra napada", kazao je Gojković.

Brguljan: Vratili smo se onome što najbolje radimo

Junak današnje pobjede bio je Draško Brguljan koji je pstiogao četiri gola i odradio velike stvari i u odbrani, posebno u finišu meča.

"Najvažnije je da smo dobili utakmicu, jer se radi o odličnoj ekipi Rusije. Apsolutno zasluženo je došla u četvrtfinale, pobijedili su Španiju koja je bila jedan od kandidata za medalju. Odigrali smo dobru odbranu, i vratili smo se onome što najbolje radimo, da se branimo. Iz toga smo postigli par golova, imali nekoliko kontri. Napad je djelovao dosta bolje nego protiv Grka. Ova ekipa mora da igra na ovaj način, sa jakom odbranom, i da polako napredujemo iz utakmice u utakmicu. Igraćemo najvjerovatnije sa Italijom, dobra prilika da vidimo gdje smo u ovom momentu u odnosu na njih. Italija je ekipa koja je mogla da uzme medalju, uz Hrvatsku, Srbiju i Mađarsku jedna od najboljih. Da nastavimo sa ovakvim radom", poručio je Brguljan.

Aleksa Ukropina je kazao da su danas pokazali da prethodne partije nijesu bile njihov maksimum.

"Važno je da smo se digli. Bitan meč za nas, da pokažemo da ovo prije nije bio naš maksimum. Pobijedili smo kvalitetnu selekciju Rusije. Teška utakmica, interesantna za gledanje, bilo je dosta borbe. Na kraju, zasluženo smo slavili. Vjerovatno ćemo igrati sa Italijom koja je mnogo jaka ekipa. Favoriti su, kvalitetniji su, ali ništa nije nemoguće, možemo uzeti peto mjesto. Što se tiče mojih partija, mislim da može mnogo bolje, ali vrijeme je preda mnom", naveo je Ukropina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније