Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

27. 07. 2017. 23:15 >> 23:00
34

SRBIJA PREDALA KRUNU

Hrvatska i Mađarska u finalu

Vaterpolisti Hrvatske i Mađarske igraće u finalu Svjetskog prvenstva. "Barakude" su savladale Srbiju 12:11, dok je domaćin šampionata bio bolji od Grčke 7:5.

Srbija je vodila većim dijelom meča, ali nije imala više od jednog gola prednosti.

Međutim, finiš je pripao Hrvatskoj, “Barakude” su prvi put povele četiri minuta i 50 sekundi prije kraja (11:10). Srbija je brzo izjedančila, da bi Maro Joković vratio prednost Hrvatima 12:11.

Uslijedilo je nekoliko promašenih napada, da bi Srbija imala napad za produžetke.

Ipak, Bijač je odbranio šut Andriji Prlainoviću, pa je ostalo 12:11. Izabranici Ivice Tucaka su tako skinuli krunu Srbiji koja je u Budimpeštu došla kao vlasnik tri najveće krune (olimpijske, evropske i svjetske)

Prvo poluvrijeme u meču Mađarske i Grčke donijelo je rezultatku klackalicu, da bi Mađari u nastavku zatvorili sve prilaze golu, blistao je golman Nađ, pa Grci nijesu imali šansi.

Nađ je na kraju upisao 12 odbrana, a najefikansiji u pobjedničkom timu bili su Norbert Hošnjanski i Marton Vamoš (postigli po dva gola).

Na drugoj strani istakao se Konstantinos Genidunijas sa tri pogotka, dok je Fudulis dva puta tresao mrežu.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније