Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavio P.R.

15. 09. 2017. 21:37 >> 21:10
1

MALTA

Kadeti u finalu EP

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale kadetskog prvenstva Evrope na Malti.

Crnogorski vaterpolisti savladali su večeras u polufinalu selekciju Rusije 8:7 (2:2, 1:1, 1:2 i 4:2).

Poveli smo preko Perkovića, Rusi su do sredine dionice preokrenuli a izjednačenje Crnoj Gori donio je Gardašević, što je bio i rezultat nakon prve četvrtine. Rusi su ponovo stigli u vođstvo ali je Perković do poluvremena pogodio za 3:3.

Vučurović je na sredini treće dionice donio vođstvo našoj selekciji, ali su Rusi opet preokrenuli i na kraći odmor otišli sa vođstvom od 5:4. Radović je pogodio za novo izjednačenje, Drašković pa opet Radović bili precizni za vođstvo od 7:6, da bi Serebrenjikov izjednačio na tri minuta do kraja. Veliku pobjedu Crnoj Gori i veliko finale donio je Radović sa peterca.

''Sve čestitke igračima, i stručnom štabu, napravili smo nevjerovatan rezultat. Kao što sam rekao pred ovaj meč, cilj je bio četvrtfinale, a prolaskom meču četiri najbolja tima Evrope već smo napravili ogroman uspjeh. Ovo je nagrada za veliki rad i trud tokom cijelog ljeta, prevazišli smo sve probleme, disali smo kao jedno, i uz veliku borbu u bazenu došli do fenomenalnog rezultata. Medalja je tu, imali smo dva izuzetno teška duela, umorni smo, ali sam siguran da će ovi momci i u finalu dati sve od sebe da se okite najsjajnijim odličjem. Zaslužili su'', kazao je nakon meča trener Miodrag Mirović.

Reprezentaciju Crne Gore do pobjede i finala vodili su Danilo Radović sa tri i Miloslav Perković sa dva gola.

Radović je bio strijelac i odlučujućeg, osmog kola minut i po proje kraja iz peterca.

Naša selekcija će  u nedjelju od 19 sati i 30 minuta u finalu igrati sa Španijom koja je u polufinalu savladala Mađarsku, rezultatom 11:9.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније