Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavio: B.V.

22. 10. 2017. 12:32   >>  13:37 5

JANOVIĆ PORUČIO

Klubovi se mijenjaju, reprezentacija je vječna

Više od 120 najboljih crnogorskih vaterpolista, uzrasta 10-14 godina učestvuje na prvoj u nizu sportskih manifestacija ,,Moja reprezentacija” , koja je svečano otvorena na gradskom bazenu ,,Dragan Trifunović” u Budvi. Otvarajući manifestaciju, ministar sporta, Nikola Janović je poručio mladim vaterpolistima da će "klubovi dolaziti i prolaziti, ali da je samo reprezentacija vječna".

Manifestaciju organizuju Ministarstvo sporta i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i osmišljena je kao jednodnevno takmičenje koje je revijalnog karaktera i bazira se na buđenju i jačanju kulta crnogorske reprezentacije kod najmlađih, budućih uzdanica našeg sporta.

U želji da kako je poručio ,,Moja reprezentacija” postane tradicija, manifestaciju je svečano otvorio ministar sporta Nikola Janović. Podjsetio je da je jedan od glavnih ciljeva novoosnovanog Ministarstva sporta da najmlađima, probudimo osjećaj pripadnosti i naučimo ih odanosti crnogorskoj reprezentaciji.

U tu misiju, podsjetio je, ulazi se i u prvu u nizu manifestacija ,,Moja reprezentacija”.

Našim najboljim mladim vaterpolistima Janović je poručio da će klubovi dolaziti i prolaziti, ali da je samo reprezentacija vječna i pozvao ih da zajedno očuvamo duh i kult crnogorske reprezentacije, jer čuvajući reprezentaciju, čuvamo, kako je rekao i državu, da nas čuva.

U ime Vaterpolo i plivačkog saveza, učesnicima manifestacije obratio se predsjednik saveza Dejan Bajić, siguran kako je kazao da su danas medju nama naši novi asove, nove ajkule i budući reprezentativci Crne Gore.

"Na otvaranju manifestacije premijerno je prikazan petominutni video sa najuzbudljivijim istorijskim momentima crnogorske vaterpolo reprezentacije, kao i pjesma ,,Sport je važan” koja je snimljena u svrhu kampanje Ministarstva sporta o promociji sporta medju najmlađima. Solisti su djeca, naši talenti, nagradjivani na domaćim i regionalnim festivalima i takmičenjima", navodi se u saopštenju.

Na programu manifestacije je šest utakmica u kojima će se nadmetati osam timova. Njima su na kraju takmičenja uručene zahvalnice i medalje, a pobjednicima i pehari.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније