Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

06. 12. 2017. 16:55 >> 16:23

JURE NOVE BODOVE

Steaua novi izazov za Jadran

Vaterpolisti Jadrana Carine sastaće se sa rumunskom Steauom u 4. kolu Len Lige šampiona, u okviru B grupe u petak, 8. decembra, u Bukureštu. Ekspedicija, na čelu sa trenerom, Vladom Gojkovićem u glavni grad Rumunije kreće sjutra.

U prošlogodišnjem susretu u prvoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona Jadran je slavio rezultatom 9:7, a u ovoj sezoni ekipe će dva puta odmjeriti snage.

Po riječima Gojkovića, Steaua u prva tri meča nije imala prilike da pokaže kvalitet, pošto su im protivnici bile najjače ekipe u grupi, Pro Reko, Eger i Solonk, pa stručni štab Jadrana nema realnu sliku o njihovom kvalitetu.

"Znamo dosta o tim njihovim stranicma individualcima, koji su im najveći kvalitet, ima tu još nekoliko rumunskih reprezentativaca, ali igra se, uglavnom, vrti oko stranaca. Pripremićemo se najbolje što možemo. Ako odigramo u odbrani, koju bismo željeli da ponovimo, mislim da imamo realne šanse da dođemo do bodova", kazao je Gojković, prenosi Radio Jadran.

Jadran je u prošlom kolu ugostio neugodni mađarski Eger i u jednoj sjajnoj vaterpolo predstavi pokazao da je konkurentan za jedno od prva 4 mjesta u grupi. Utisak je da se moglo i do pobjede.

"Za nas kao mladu ekipu veliki rezultat je prije svega i tako dobra utakmica protiv Egera. Za sve koji poznaju vaterpolo to je bila jedna izuzetna utakmica u oba pravca. Jeste da je bilo malo golova, ali je bilo fantastično. Problem je što smo propustili veliki broj šansi. Definitivno smo stvorili više šansi i to smo morali da valorizujemo i dođemo do 3 boda", smatra Gojković.

Utisak nakon tog meča je da Jadran može daleko u Ligi šampiona. U podmlađenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu vlada dobra sinergija, pa na čelu sa Gojkovićem ostavljaju utisak jednog ozbiljnog tima. Ekipa u Rumuniju putuje u kopletnom sastavu, jer nema povrijeđenih igrača.

Jadran Carine nakon 3 odigrana kola zauzima 2. mjesto na tabeli, sa 7 osvojenih bodova, Rumuni su bez osvojenog boda na diobi posljednjeg sa holadnskim Alfenom.

Utakmica u Bukureštu na programu je u 19.30 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније