Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ wpolo.me ]

14. 12. 2017. 16:35 >> 16:02

JADRAN BRANI TROFEJ

Sve spremo za finalni turnir u Nikšiću

Nikšić će 16. i 17. decembra biti centar vaterpola. Na programu je finalni turnir Kupa Crne Gore, borba za prvi trofej u sezoni 2017/18.

U prvom polufinalu u subotu od 18 sati i 15 minuta igraće Budva i Kataro. Svoja očekivanja od tog meča iznijeli su treneri Vido Lompar i Mirko Vičević.

"Sa nestrpljenjem očekujemo duel sa Katarom. Ovo je možda jedina utakmica ove sezone, gdje možemo reći da smo favoriti bar na papiru. Poznajemo se međusobno, treniramo praktično svaki dan zajedno. Nećemo ih potcijeniti niti smijemo, jer se radi o izuzetno talentovanoj ekipi. Ali, moramo prihvatiti ulogu favorite, maksimalno prići meču, odigrati dobro i plasirati se u finale. Dosta stvari zavisi od nas, ali sam svjestan mogućnosti moje ekipe. Ako ih budemo potcijenili ući ćemo i u probleme sa njima. Imamo lijepu priliku da uđemo u borbu za trofej, i nadam se da ćemo je iskoristiti. Najviše me interesuje da moja ekipa bude prava, da odigramo jedan dobar meč od početka do kraja’’, kazao je trener Budvana Vido Lompar.

‘’Ovaj sport zaslužuje ovako dobro organizovanu konferenciju i izuzetno posjećenu. Kataro će dati doprinos jednom pravom vaterpolo spektaklu. Sve ovo što je moj kolega Lompar rekao stoji, Budva jeste na papiru favorit, jači su kolektiv i raspolažu sa boljom ekipom trenutno. Probaćemo nekim načinom igre da to promijenimo, da dovedemo u pitanje ishod utakmice. Što se tiče naše ekipe, kao što znate prosjek je oko 17 godina. Sastavljeni smo od junior koji su prošle godine osvojili prvo mjesto u juniorskoj Regionalnoj ligi, što je bio ogroman uspjeh. Ponavljam, trudićemo se da budemo pravi protivnik, da uveličamo spektakl. Da doprinesemo popularizaciji ovog sporta u Nikšiću, nadamo se i sljedeće godine u Podgorici, kao i u nekim drugim gradovima koji nijesu klasični vaterpolo centri’’, poručio je starteg Cattara Mirko Vičević.

U drugom polufinalu od 20 sati i 15 minuta sastaće se aktuelni osvajač Kupa Jadran Carine i Primorac. Taj meč prenosiće RTCG. Treneri Vladimir Gojković i Petar Vico očekuju lijepu vaterpolo predstavu.

‘’Mi smo u malo drugačijoj situaciji u odnosu na ostale klubove, jer smo odigrali veliki broj utakmica do sada. Imali smo dosta napornu polusezonu, ali to sada moramo sve zaboraviti. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za taj meč sa Primorcem i da ćemo uspjeti da se plasiramo u finale’’, poručio je Gojković trener Jadrana Carine.

‘’Probaćemo da savladamo velikog protivnika. Ne treba puno trošiti riječi o njima, rezultati govore sve. Imaju sjajne rezultate u Regionalnoj ligi i Ligi šampiona. Pokušaćemo da priredimo iznenađenje i uvedemo utakmicu u interesantnu završnicu. Već desetak dana se pripremamo za ovaj meč, posljednji koji smo igrali protiv njih bio je sa dosta grešaka i izgubili smo ga ubjedljivo. Želimo da ispravimo te greške, podignemo nivo igre i plasiramo se u finale’’, kazao je trener Primorca Petar Vico.

Iz VPSCG je saopšteno da je plan da se ove godine sama organizacija ovako značajnog takmičenja podigne na znatno viši nivo.

‘’Sigurni smo da će ova dva dana u Nikšiću biti jedna lijepa promocija vaterpola i dodatni impuls ponovnom početku rada zatvorenog bazena. Nadamo se da bi naredne godine mogli jedan ovakav turnir odigrati i u Podgorici. Savez će i ove godine snositi skoro sve organizacione troškove, sa ciljem da dobijemo jednu jako lijepu manifestaciju, jer ovaj sport to itekako zaslužuje. Zahvalnost dugujemo i Sportskom centru Nikšić, koji će sigurno na pravi način pomoći i podržati organizaciju finalnog turnira’’, stoji u saopštenju VPSCG.

Ulaz za oba dana takmičenja na zatvorenom bazenu SC ‘’Nikšić’’ je besplatan. Finalni meč na program je u nedjelju od 20 sati I 45 minuta uz TV prenos.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније