Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

28. 07. 2013. 14:34   >>  19:22 1

LAKO SA NOVOZELANĐANIMA

Hrvatska bez problema u četvrtfinalu

Zahvaljujući sistemu na Svjetskom prvenstvu u Barseloni, sve selekcije su imale prilku da zaigraju u osmini finala. Tako je Novi Zeland nakon ubjedljivog poraza u grupi od "Ajkula" (23:1) zaigrao u završnici jednog velikog tirnira, ali ni u meču sa Hrvatskom se nijesu proslavili.

Izabranici Ivice Tucka u meču osmine finala pobijedili su autsajdere, selekciju Novog Zelanda 21:4. "Barakude" su bez problema preskočile ekipu koja je u grupnoj fazi primila čak 65 golova u tri utakmice. Ipak, nije se ponovila utakmica protiv Južne Afrike, kada su Hrvati završili meč bez primljenog gola (19:0).

Najbolji u hrvatskoj ekipi bili su Sandro Sukno i Petar Muslim, koji su postigli po pet golova, Paulo Obradović upisao se tri puta u strijelce, po dva gola postigli su Maro Joković, Fran Paškvalin i Nikša Dobud, dok su Anđelo Šetka i Luka Bukić po jednom zatresli mrežu protivnika.

Sljedeći protivnik Hrvatske biće pobjednik duela između Australije i Njemačke. Četvrtfinala se igraju u utorak.

Podsjetimo, Crna Gora je danas bila ubjedljiva protvi Kanade 12:4,  Grčka je bila bolja od Južne Afrike 13:5, dok je domaćin Španijaslavila u derbiju provi SAD-a 10:6.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније