Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Objavio: F.R.

23. 06. 2018. 21:14 >> 22:52
31

MAĐARI PALI NAKON PETERACA

Zlato za Crnu Goru u Svjetskoj ligi

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je zlato u Svjetskoj ligi - "Ajkule" su u velikom finalu savladale domaćina Mađarsku nakon peteraca 13:11!

Poveli smo preko Ivovića, iskoristio je igrača više za 1:0, a isti igrač postigao je sjajan gol za vođstvo Crne Gore od 2:0, nakon dva minuta igre. Smanjio je Batori, a reprezentativac Mađarske je na 30 sekundi do kraja dionice izjednačio na 2:2.

Drugu dionicu otvorio je Kovač za preokret Mađara i prvo vođstvo na meču. Iskoristio je domaćin igrača više da preko Manherca dođe do dva gola viška. Na 5:2 povisio je Manherc na tri ipo minuta do poluvremena. Seriju Mađara prekiunuo je Mišić, Mlađan Janović smanjio je na 5:4, na minut ipo do pauze. Na drugoj strani Erdelji pogađa za plus dva, i na kraju druge četvrtine bilo je 6:4 za domaćina.

Peterac u gol pretvara Ivović i smanjuje na 6:5, poslije dva ipo minuta igre u trećoj dionici. Golom Draškovića Crna Gora je došla do izjednačenja na dva ipo minuta do kraja četvrtine, a seriju "ajkula" prekinuo je Vamoš. Dva gola prednosti Mađarima je vratio Erdelji, na minut do kraja. Mišić je u posljednjim sekundama našeg napada smanjio, na kraju treće 8:7 za Mađare.

Crveni karton je u početnim minutima posljednje dionice zaradio Janović, a prvi gol u ovom dijelu meča postiže Mišić za izjednačenje 8:8, tri ipo minuta do kraja meča. Mezei dovodi Mađare u vođstvo, a onda projektil Petkovića za 9:9 na minut do kraja meča. Nije bilo promjene, pa su peterci odlučivali pobjednika.

U penal ruletu za "ajkule" su pogađali Ivović, Đurđić, Drašković i Brguljan, dok su kod protivnika promašivali Vamoš i Zalanki, koji su pogađali okvir gola u prve dvije serije.

U Crnoj Gori Aleksandar Ivović i Saša Mišić postigli su po tri gola, a Mlađan Janović, Dragan Drašković i Marko Petković po jedan. 

Dejan Lazović imao je deset odbrana

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića do finala došli su sa maksimalnim učinkom, dok je selekciji Mađaske poraz od Crne Gore jedini neuspjeh u dosadašnjem dijelu turnira. 

Crna Gora - Mađarska 9:9 (2:2, 2:4, 3:2, 2:1), nakon peteraca 13:11!

Sudije: Moler (Arg), Aleksandresku (Rum). Igrač više: Crna Gora 10 (1), Mađarska 7 (4). Peterci: Crna Gora 1 (1)

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan, Banićević, Petković 1, Vidović, Đuro Radović, Mlađan Janović 1, Đurđić, Ivović 3, Mišić 3, Drašković 1, Spaić, Kandić.

Mađarska: Nađi, Anđal, Manherc 2, Zalanki, Vamoš 1, Mezei 1, Jansik, Kovač 1, Erdelji 2, Batori 2, Bedo, Pohl, Kardoš.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније