Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ wpolo.me ]

21. 07. 2018. 17:08 >> 16:58
5

"AJKULE" PORUČILE

"Izabrali smo teži put, ali svi znamo koji nam je cilj"

Osvajanjem drugog mjesta u grupi nakon sinoćnjeg remija sa domaćinom Evropskog prvenstva, "ajkule" neće imati četiri dana odmora do četvrtfinala, već će preko Rumunije tražiti prolaz do okršaja sa Hrvatskom. Duel sa Rumunima je u nedjelju, a po mišljenju Marka Petkovića to je u neku ruku i dobro jer je odlična prilika da se još više podigne forma.

"Generalno nije bilo loše, ali mislim da ova ekipa može mnogo više, što smo i pokazali protiv Španije u prve dvije četvrtine gdje smo konce igre držali u svojim rukama. U trećoj dionici smo samo svojim greškama dozvolili veliki pad u igri, Španci su se vratili i u jednom momentu preokrenuli. Njih smo ove godine već dva puta savladali, sinoć smo nastupili i u dosta jačem sastavu, ali ne znam šta se desilo u toj trećoj četvrtini. Imali smo prilike na kraju da pobijedimo, imali smo nekoliko igrača više koje smo trebali da riješimo, i odvojimo se na dva razlike čak i nakon tajm-auta. Ali, idemo dalje, izabrali smo malo teži put, kao što smo često radili ranije. Međutim, svi smo došli sa velikom željom i snom za zlatnom medaljom, tako da ko god bio rival idemo na pobjedu. Meni lično, mislim i ostalim igračima, pauza od četiri dana ne bi prijala. Mislim da je bolje što između grupe i utakmice četvrtfinala imamo još jednu utakmicu, kako bi još više podigli nivo igre. Sa Rumunima smo igrali u Svjetskoj ligi, i oba duela smo rutinski dobili. Tako očekujem i sada, i da na najbolji mogući način iskoristimo tu utakmicu da se pripremimo.", rekao je Petković.

Rumunija je grupu završila porazima od Srbije 11:5 i Rusije 12:7, dok su bili bolji od Slovačke 9:5. Saša Mišić ističe da ako želimo medalju prije ili kasnije moramo igrati sa najjačim ekipama.

"Lakše bi i bolje bilo da smo pobijedili Španiju, možda bi lakši bio put do polufinala. Ali, idemo dalje, nema nepobjedivih ekipa, tako da imamo šansi protiv Hrvatske. No, idemo korak po korak, prvo da savladamo Rumuniju. Ako smo došli ovdje po medalju, moramo da pobjeđujemo jake reprezentacije prije ili kasnije. Ne mora da znači da su Hrvati jači od Grka. Nema ni razloga ni vremena za neko razočaranje. Ja sam od onih koji misle da je bolje da nemamom četiri dana pauze, mislim da je bolje ne gubiti takmičarski ritam. Što se toga tiče, mislim da nijemso ništa izgubili, eto dobili smo malo težeg protivnika. Ponavljam, ako želimo medalju moramo da dobijamo jake reprezentacije. Hrvati jesu favoriti ali nijesu nepobjedivi", kazao je Mišić.

Meč sa Rumunijom u osminifinala igra se u nedjelju od 20 sati i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније