Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

02. 08. 2013. 14:41   >>  14:40 4

ODBRANA ZAŠTITNI ZNAK

Janović: Ponoviti igre protiv Srbije i Italije

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ukoliko ponovi igre iz utakmica sa Srbijom i Italijom može se nadati pobjedi protiv Mađarske, kazao je kapiten Nikola Janović, navodeći da bi odbrana mogla biti presudan faktor u meču za titulu prvaka svijeta.

Crna Gora i Mađarska odigraće sjutra u Barseloni finalni meč Svjetskog prvenstva.

Janović je kazao da je crnogorska reprezentacija plasmanom u finale napravila veliki uspjeh, podsjećajući na loš start šampionata i poraz od Grčke.

„Smatram da ukoliko ponovimo igre protiv Srbije i Italije, iako će to biti teško, da će to biti dovoljno za pobjedu protiv Mađarske“, rekao je Janović agenciji MINA.

On je naglasio da sve utakmice u nokaut fazi odlučuje odbrana.

„Odbranu igramo fenomenalno i ona je naš zaštitni znak. Igramo protiv ekipe koja je napadačka i uvijek raspoložena za igru na gol više. Takve utakmice obično odluči inspiracija pojedinca, ali i veća želja“, kazao je Janović.

On je istakao da su crnogorski vaterpolisti do istorijskog uspjeha došli uz nevjerovatnu želju i motiv, ali i kvalitet posebno u utakmicama protiv Srbije i Italije.

„Znamo ko je Mađarska, ali kada smo izašli na kraj sa Srbijom i Italijom izaći ćemo nekako i sa njima. Imamo veliki motiv, nije isto biti prvi ili drugi, osvojiti zlatnu ili srebrnu medalju. U svakom slučaju donijećemo Crnoj Gori prvu svjetsku medalju u kolektivnim sportovima“, rekao je Janović.

Obje selekcije do finala došle su sa po pet pobjeda i porazom.

Crna Gora je nakon startnog poraza od Grčke savladala Španiju, Novi Zeland, Kanadu, Srbiju i Italiju.

Mađarska je jedini poraz doživjela od Srbije, a bila je bolja od Kine, Australije, Kazahstana, Grčke i Hrvatske.

Crnogorski vaterpolisti plasmanom u finale ostvarili su najbolji rezultat na šampionatima svijeta, dok će Mađarska deveti put igrati za trofej svjetskog prvaka.

Šampion je bila 1973. i 2003. godine, a igrala je finale još 1975, 1978, 1982, 1998, 2005. i 2007. godine.

Finalni duel na programu je sjutra u 22 sata i 15 minuta.

U meču za bronzanu medalju, u 16 sati i 30 minuta, sastaće se Hrvatska i Italija.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније