Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

03. 08. 2013. 17:41   >>  17:44 3

BARSELONA

Barakude bronzane

Hrvatska vaterpolo reprezentacija osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barseloni. Hrvati su u posljednjem meču savladali Italiju rezultatom 10:8.

Hrvatski vaterpolisti treći šampionat svijeta uzastopno završavaju sa bronzanim odličjem (2009, 2011. i 2013), nakon što su u Melburnu 2007. godine osvojili titulu prvaka.

Najefikasniji u hrvatskoj selekciji bili su Sandro Sukno i Maro Joković sa po tri gola, dok su po jedan postigli Luka Bukić, Fran Paškvalin, Nikša Dobud i Paulo Obradović.

Istakao se i golman Josip Pavić sa osam odbrana. U selekciji Italije, Aleks Đorđeti je postigao tri, Mauricio Felugo dva, a po jedan Amauris Peres, Kristijan Prešuti i Kristijan Napolitano.

 Vaterpolistima Srbije pripalo je sedmo mjesto, a u odlučujućem meču savladali su Australiju 13:7.

 Za peto mjesto igraće Španija i Grčka u 20 sati i 45 minuta.

 Novog prvaka svijeta odlučiće duel Crne Gore i Mađarske, u 22 sata i 15 minuta.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније