Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

06. 08. 2013. 10:36 >> 10:38
4

PORAZ OD CRNE GORE

Pijetlović: Kao da nam je bilo suđeno

Nikad mi se ovo nije desilo, ali možda je dobro zbog OI u Riju 2016. godine - ne vjeruje srpski vaterpolista da će ikad preboljeti poraz u četvrtfinalu SP.

Jedan „delfin“ je ostao u odabranom društvu. Samo, centra vaterpolo reprezentacije Srbije Duška Pijetlovića nikako ne može da utješi izbor u idealni tim SP u Barseloni, kada se prvi put sa nekog takmičenja u karijeri vratio bez medalje.

„Priznanje uvek godi, ali bi daleko ljepše bilo da smo bili na pobjedničkom postolju, sa medaljom oko vrata. Ovako, srce boli“, ističe Pijetlović.

Najbolji sidraš svijeta priznaje da je teško doživio poraz od Crne Gore u četvrtfinalu i ne krije da će dugo da ga peku tih 8:9.

„Ta nas je utakmica izbacila iz kolosjeka. Doživjeli smo veliki šok, nikako nije bilo lako da se vratimo. To se i vidjelo u duelu sa Španijom, od koje smo bili bolji, ali i nevjerovatno neprecizni u napadu. Pali smo psihički, tako da smo zbog toga sedmi“, podvlači Pijetlović.

Pijetlović ni u mlađim kategorijama nije znao za poraze. Sa svojom generacijom, 1985, osvojio je sve što se moglo osvojiti. U istom stilu je nastavio i u A timu...

„Dominirali smo na turnirima, šampionatima Evrope i svijeta. Uz nas su odrastali i dve godine mlađi Filipović i Pralinović. Navikli smo samo na pobjede, osjećali da ne možemo da izgubimo odlučujuće utakmice“, kaže Pijtelović.

I onda je došao 30. jul, kada je jedna tradicija prekinuta.

„Mislim da smo više nego što je trebalo respektovali Crnogorce. I pored poraza od njih i dalje smatram da smo najbolja ekipa na svijetu. Ni sam ne znam zašto smo u tom meču bili nervozni, jer je trebalo da budemo mnogo sigurniji. U stvari, oni su jedini koji su mogli da nas pobijede na SP. Još nisam skupio hrabrost da odgledam utakmicu, čak se svega i ne sjećam“, naglašava Pijetlović.

Dueli sa Crnogorcima uvijek su bili neizvjesni, puni emotivnog naboja...

„Bez obzira na kvalitet reprezentacija te utakmice su uvijek na jedan gol. Dugo smo živjeli zajedno, isti smo karakter, škola... Često proradi naš poznati inat. A dan je bio takav kao da nam je bilo suđeno da izgubimo“, podvlači Pijetlović.

Trofejni centar misli da je možda i dobro što su dobili žestok šamar na početku olimpijskog ciklusa.

„Trebalo bi razmišljati pozitivno. Možemo iz ovoga da izađemo jači. Ovakvi šamari dugo bole, opominju čovjeka da nije najbolji, nepobjediv i tjeraju da bude još oprezniji. Još me boli poraz Partizana od Juga u polufinalu F4 2007. u Milanu. Ali smo kasnije postali prvaci Evrope. Zato je možda ovo dobro na našem putu ka Olimpijskim igrama 2016. u Riju“, zaključio je Pijetlović.

(NOVOSTI)

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније