Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

04. 10. 2018. 15:19 >> 14:59
1

PRVI NAGRAĐENI

Janović dodijelio stipendije srebrnim vaterpolistima

Juniorski vaterpolo reprezentativci Crne Gore, koji su na nedavnom Evropskom prvenstvu u Minsku osvojili srebrnu medalju, prvi su dobitnici jednogodišnjih stipendija Ministarstva sporta, saopšteno je iz tog vladinog resora.

Navodi se da su stipendije uvedene novim Zakonom o sportu kao snažna podsticajna mjera za mlade sportiste.

Ministar sporta Nikola Janović je na svečanom uručenju rješenja o stipendijama perspektivnim sportistima kazao da je to još jedan snažan pokazatelj da država prepoznaje i adekvatno nagrađuje rezultate koje mladi sportisti postižu na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima predstavljajući svoju državu na najbolji mogući način.

Ranije je saopšteno da jednogodišnja stipendija vaterpolistima iznosi 20 odsto prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori.

Status mladih perspektivnih sportista, koji će narednih godinu dobijati stipendije Ministarstva sporta prvi put stiču vaterpolisti rođeni 1999. i mlađi, koji su na nedavnom Evropskom prvenstvu u Minsku, osvojili srebrnu medalju.

To su Miloš Krivokapić, Uroš Vučurović, Savo Ćetković, Dimitrije Rašković, Marjan Mitrović, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Petar Mijušković, Đuro Radović, Martin Gardašević, Dušan Matković, Branko Franeta, Alen Isljamović i Danilo Radović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније