Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ wpolo.me, rtcg.me ]

23. 10. 2018. 19:27 >> 19:12

SVJETSKA LIGA

Crna Gora nakon peteraca savladala Italiju

Vaterpolisti Crne Gore savladali su Italiju nakon peteraca 11:8, u prvom kolu kvalifikacija za F8 Svjetske lige.

“Ajkule” su tako osvojile dva boda, dok “azuri” kući nose bod. Briljirao je na golu Lazović za pobjedu na startu takmičenja u kojem branimo zlatnu medalju. Golman "ajkula" je zaustavio dva udarca italijanskih igrača...

Poveli su Italijani preko Fondelija, ali je već u sljedećem napadu izjednačio Janović sa igračem više. Na tri i po minuta do isteka prve dionice precizan je bio Brguljan, međutim dva gola Italijana za preokret i vođstvo od 3:2. Do kraja četvrtine nije se mijenjao rezultat.

Drugi period igre golom otvara Aikardi, i to je bio jedini gol do poluvremena.

Drugim golom na utakmici Draško Brguljan smanjuje na 4:3, na startu treće četvrtine, no uzvraća Ečenike za plus dva Italije. Brzo je izjednačio Ivović, ali projektil Prešutija za novo vođstvo „azura“ od dva gola prednosti. Uspio je Ivović da zatrese mrežu gostiju sa igračem više, a isti igrač uz pomoć jednog igrača Italije poravnava na 6:6, na 30 sekundi do kraja treće dionice.

Prvi gol sa igračem više Italijani postižu na startu posljednjeg dijela igra preko Moline, ali sjajan gol Đurđića za novo izjednačenje. Sa igračem više Italija dolazi do novog vođstva, na pet minuta do kraja meča.

A onda brutaliti Rencuta, i peterac Crne Gore koji koristi Ivović za 8:8. Imali smo napad sa igračem više za preokret, ali ga nijesmo iskoristili, nakon toga Janović nije bio precizan, pa su se izvodili peterci.

Sa pet metara su precizni bili Ivović, Janović i Đuđić,  Lazović je blistao na golu i Italija je pala...

Najefikasniji u regularnom toku u crnogorskoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa četiri pogotka, Draško Brguljan postigao je dva, a po jedan Mlađen Janović i Bogdan Đurđić.

U Italijanskoj selekciji najbolji je bio Molina sa dva pogotka.

Crnogorska selekcija naredni meč odigraće 11. decembra u gostima sa Francuskom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније