Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavio: I. P. ]

06. 03. 2019. 12:29 >> 11:55

PRIJEM KOD JANOVIĆA

Ministarstvo sporta podržalo VK Jadran sa 20.000 eura

Ministarstvo sporta i mladih podržaće učešće Vaterpolo kluba "Jadran Carine" u finalu Evrokupa sa 20.000 eura.

Ministar Nikola Janović primio je danas vaterpoliste Jadrana Marka Petkovića, Vladana Spajića i Đura Radovića, kao i predsjednika kluba, Đura Marića i trenera Vladimira Gojkovića.

Povod prijema, kako je saopšteno, bio je plasman u finale Evrokupa, kada su vaterpolisti Jadrana svojom odličnom igrom, savladali OSC u Budimpešti i time ostvarili istorijski uspjeh za svoj klub.

"Jadran je klub iz našeg najtrofejnijeg sporta koji godinama ostvaruje značajne sportske rezultate, ne samo na domaćoj, već i na međunarodnoj sceni, a sam način na koji su ostvarili plasman u finale pobjedivši renomirani mađarski klub, govori o kvalitetu koji ovi momci posjeduju. Pokazali su kako se trudom i upornošću dolazi do uspjeha. Iskrene čestitke momcima, kao i treneru i stručnom štabu", rekao je Janović.

Kako je Zakonom o sportu omogućeno sufinansiranje sportskog kluba za učešće na finalnim turnirima međunarodnih takmičenja, u kolektivnim sportovima koji su na programu Olimpijskih igara, Ministarstvo sporta i mladih će finansijski podržati učešće VK "Jadran Carine" u finalu Evrokupa, u iznosu od 20.000 eura.

Janović je dodatno istakao da će Ministarstvo ove godine po prvi put imati mogućnost, da finansijski podrži prioritetne klubove, kojih je ukupno 12.

Vaterpolisti su se zahvalili ministru na prijemu i poručili u ime svojih saigrača, da im podrška države i Ministarstva puno znači i daje snažan vjetar u leđa, kao i da će dati sve od sebe da pehar Evrokupa donesu u Crnu Goru.

Marić i Gojković su uz zahvalnost na prijemu, istakli da im ova podrška Ministarstva mnogo znači za dalje rezultate.

Jadran će se za prvi evropski trofej u istoriji boriti sa Marsejom, za koji nastupaju crnogorski vaterpolisti Miloš Šćepanović i Bogdan Đurđić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније