Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Arena / Pobjeda ]

01. 04. 2019. 12:08   >>  11:30

LEKCIJA ZA REVANŠ

Gojković: Moramo analizirati utakmicu u Marseju

Nijesmo igrali dobro, pravili smo velike greške, moramo pogledati snimak i analizirati prvu utakmicu finala Evrokupa u Marseju, kazao je trener Jadran Carine Vladimir Gojković.

Opuštanje u drugoj četvrtini moglo je biti kobno za Jadran Carine u prvoj utakmici finala Evrokupa u Marseju. Poslije vođstva od 4:0 i preokreta, kada su za manje od tri minuta primili četiri gola, a do odmora još jedan (dvije sekunde prije krja Bogdan Đurđić postigao je gol), bio je šok, od kojeg su se, relativno brzo oporavili.

Istina, ne potpuno, jer je domaćin u trećoj četvrtini i u finišu vodio dva gola, a Novljani konstantno jurili minuse. Uprkos očajnoj realizaciji igrača više (14-4, tek iz osmog pokušaja dali gol), uspjeli su zamalo da ih stignu, a ključni gol i gol nade u finišu dao je kapiten Marko Petković, za konačnih 9:8.

“Moramo pogledati snimak utakmice i analizirati je. Poveli smo brzo 4:0, čak smo imali još neke dobre šanse da razlika bude ubjedljivija. Imali smo, prije svega, dobru odbranu, pokrili loptu, zatvorili ih, ali smo u drugoj četvrtini primili neke golove na način na koji smo mogli da očekujemo. Dok se topila prednost, mi smo i dalje imali šanse i igrača više. Veliki broj puta smo donijeli lošu odluku u procjeni gdje ćemo i kome dodati loptu. Iz nekih prilika nijesmo šutirali, a neki golovi su nam poništeni, za mene čist gol, a jedan je bio na ivici. Ali to ne treba da bude alibi. Stvarali smo veliki broj šansi, a kad smo otišli na minus, bilo je nezgodno. Na kraju treće i u četvrtoj četvrtini vratili, imali smo opet nekoliko šansi da preokrenemo meč, nijesmo ih iskoristili, a primili smo dva gola. Na kraju, poslije minusa od ta dva gola, sa minusom od gola moramo biti zadovoljni. Nijesmo igrali dobro, pravili smo velike greške”, istakao je trener Gojković.

Marsej nije slučajno u finalu drugog po kvalitetu takmičenja. Ovaj tim od starta sezone doživio je dva poraza u Evropi i domaćem prvenstvu. A upravo su igrači od kojih su se Novljani pribojavali, pružili najviše. Bogdan Đurđić i Miloš Šćepanović potvrdili su status prvih zvijezda francuskog tima.

“Možda je gol razlike i dobar pred revanš da ne bi došlo do opuštanja kao što je došlo nakon vođstva od 4:0. Poslije smo morali da igramo gol za gol i jurimo rezultat. Pokušali smo da odgovorimo na agresivni presing, ali nije bilo prave reakcije”, kazao je Vlado Popadić.

Revanš finala Evrokupa je 13. aprila u Nikšiću. Veći dio igača novljanskog tima nastavio je put iz Marseja u Zagreb, gdje će i ostati do kraja završnog turnira Evropske lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније