Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

07. 04. 2019. 12:56   >>  13:56 12

GOJKOVIĆ O ŽRIJEBU

Teška grupa, težak i zadatak za Ajkule

Selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojkvić kaže da je pred Ajkulama težak zadatak da savlada protivnike kao što su Srbija, Grčka i Južna Koreja, ali da se nada da će igrači biti zdravi i dobro pripremljeni da se izbore za dobar plasman na Svjetskom prvenstvu.

 

 

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Gvanžu u Južnoj Koreji igraće u grupi A sa selekcijama Srbije, Južne Koreje i Grčke, odlučeno je žrijebom u Zagrebu.

"Šta je, tu je. Znali smo da se to može desiti. Mi smo startovali iz drugog šešira, što nije bilo toliko loše, ali smo dobili tešku grupu. Znamo te protivnike, igrali smo sa svima. Nadam se prije svega da ćemo biti zdravi, da ćemo ući u pripreme na način na koji planiramo i da ćemo to obaviti na najbolji mogući način jer ćemo imati izuzetno težak zadatak", kazao je Gojković.

U B grupi igraće Sjedinjene Američke Države, Hrvatska, Kazahstan i Australija, rivali u C grupi biće Južna Afrika, Novi Zeland, Španija i Mađarska, a u D grupi Brazil, Njemačka, Italija i Japan.

 

"Bilo je dosta slabih ekipa i u prvom i u drugom šeširu, na osnovu toga smo dobili jednu izuzetno tešku ekipu. Kao što ste vidjeli sa Srbijom, Grčkom i domaćinom Južnom Korejom, grupa u kojoj su dvije ekipe koje su pretendenti na najviši plasman pored nas. Ono što je je dobra činjenica u ovom momentu, odmah imamo to prvo ukrštanje za četvrtfinale sa grupom B gdje su Hrvatska, Amerika, Australija, tako da ona druga strana gdje su Mađarska, Španija i Italija je ostala u tom prvom dijelu, da kažem u prvom kosturu, dosta lakša za prolaz", kazao je Gojković.

U prvom kolu Ajkule će igrati sa Srbijom 14. jula, dva dana kasnije rival je Grčka, a u trećem kolu 18. jula igraće sa Južnom Korejom.
Svjetsko prvenstvo na programu je od 14. do 27. jula.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније