Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Izvor: Radio Jadran [ Objavio: O.Z. ]

08. 06. 2019. 12:39   >>  12:37

PRIHVATILI POZIVNICU

Jadran Carine u Ligi šampiona

Crnogorski prvak u vaterpolu, Jadran Carine, takmičiće se od naredne sezone u Ligi šampiona, jednoglasna je odluka uprave hercegnovskog kluba, koji je prihvatio poziv Evropske Asocijacije vodenih sportova (LEN), za dobijanje Wild Card-a za Ligu Šampiona.

Karta važi za naredne tri takmičarske sezone, čime je Jadran Carine svrstan u 12 elitnih evropskih klubova.

"Pozivnica je priznanje Jadranu Craine, koji u kontinuietetu godinama pokazuje da je sazreo za učešće u velikim takmičenjima. Prisutni smo godinama na evropskoj vaterpolo sceni kroz Ligu šampiona, Euro kup i oni koji vode evropski vaterpolo su prepoznali da Jadran zaslužuje da bude u eliti. Ove godine imamo 16 klubova koji će učestvovati u Ligi šampiona. Od toga 12 dobijaju Wild card, a 4 kluba treba da izbore učešće kroz kvalifikacije. Jedna zagrebačka Mladost će morati da igra kvalifikacije, mađarski klubovi, koji su prvaci Evrope, takođe. Wild card nema ni najtrofejniji evropski klub Partizan, a Jadran je, ušao u rang velikih", kazao je, u razgovoru za Radio Jadran, predsjednik PVK Jadran Carine Đuro Marić.

Kotizacija za Wild kartu je 30 hiljada eura, što bi bio trošak i da se do Lige šampiona ide kvalifikacijama, jer bi bila dva kvalifikaciona turnira i dvomeč. Međutim, samo takmičenje u Evro ligi zahtjeva dodatne troškove.

"Taj trošak je između 80 do 100 hiljada eura, jer ne znate ko će vam biti protivnici u grupi. To su putovanja od Atine preko Barselone, Moskve, Volvograda. Osim toga, moramo obezbijediti i čitav niz drugih preduslova za učešće u takvom takmičenju, na samom bazenu, tv prenos… Radi toga su direktor kluba, Miloš Mračević i predstavnik TVCG, u Hanoveru, u razgovorima sa LEN-om oko obezbjeđivanja svih uslova. Naišli smo na razumjevanje TVCG o prenosu sedam domaćih i sedam gostujućih utakmica. Vjerujem da će ta TV kuća sa novim tehničkim mogućnostima moći sve da isprati, za razliku od prije dvije godine , kada za to nije bila osposobljena, pa nam je to donijelo dodatnih 25 hiljada eura troškova, koje smo plaćali Arena sportu", navodi Marić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније