Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Beta ]

03. 07. 2019. 20:15   >>  20:11

OSTALA JOŠ JEDNA DILEMA

Tucak odabrao 13 igrača koji će braniti titulu na SP

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak objavio je danas spisak od 13 igrača koji će na Svjetskom prvenstvu pokušati da odbrane titulu svjetskih prvaka i izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Na spisku su: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Hrvoje Benić, Marko Macan, Luka Lončar, Josip Vrlić, Loren Fatović, Maro Joković, Havijer Garsija, Ante Vukičević, Lovre Miloš i Andjelo Šetka.

"Imamo još jednu dilemu, odnosno mali problem vezan za Marka Macana koji je slomio šaku prije par nedjelja i biće inicijalno među 13 igrača, ali imamo pravo, s obzirom na medicinsku dokumentaciju, da napravimo promjenu prije početka", rekao je Tucak, prenosi Hina.

Kako je dodao, 14 igrač koji će putovati s timom je Ivan Buljubašić.

"Želim da zahvalim tom divnom momku i vrhunskom profesionalcu koji je obilježio posljednjih 10 godina hrvatskog vaterpola, a nije mu bilo teško otputovati i vidjeti kakva će biti situacija. To je dokaz kohezije u reprezentaciji jer nije lako primiti takvu odluku", kazao je Tucak.

Selektor Hrvatske je naveo da su ambicije na SP velike jer, uz želju da se odbrani titula, važno je i izboriti vizu za Tokio 2020.

Kapetan Hrvatske Andro Bušlje, osvrnuo se na utakmicu u finalu Svjetske lige u Beogradu protiv Srbije, kazavši da će njegova ekipa svoju šansu za odlazak na OI osigurati u Koreji.

"Na Svjetskom se dijele dva mjesta za Tokio, pa je prioritet ulazak u finale. Siguran sam da možemo i da imamo kvalitet. Nadam se da ćemo se vratiti s dobrim rezultatima", kazao je Bušlje.

Hrvatska će na SP u Južnoj Koreji, koje je na programu od 14. do 27. jula, igrati u grupi sa Australijom, SAD i Kazahstanom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније