Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

04. 07. 2019. 16:23   >>  18:02

"AJKULE" NE BJEŽE OD ODGOVORNOSTI

Gojković: Možemo da igramo sa svima

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Svjetskom prvenstvu (SP) u Južnoj Koreji može da igra sa svima, nema kvalitet da prijeti, ali ni da strahuje od bilo kog rivala, kazao je selektor Vladimir Gojković. Šampionat je na programu od 15. do 27. jula, a Crna Gora će u preliminarnoj fazi igrati u grupi sa Srbijom, Grčkom i Južnom Korejom. Gojković je najavio da će generalna proba crnogorskim vaterpolistima biti turnir u Kini, na kojem će, osim domaćina, učestvovati i selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

"Vjerujem da ćemo kroz taj turnir doći do željene forme za start SP i da će nam pomoći da dobijemo realnu sliku. Imamo ambicije, veliki je ulog, ne bježimo od odgovornosti. Pokušaćemo da kroz dobar plasman obezbijedimo olimpijsku vizu za Tokio. To bi bilo izuzetno značajno“, rekao je Gojković na konferenciji za novinare.

On je, navodeći da niko nema mlađu ekipu i toliko mladih igrača, kazao da bi želio da njegovi izabranici ponove nivo igre od prošle godione.

„Bio bih zadovoljan da budemo na tom nivou, ili iznad toga. Cijelu prošle sezonu nijesmo bili nadigrani, imamo kombinaciju mladih igrača i iskustva. Možemo da igramo sa svima, ne možemo da prijetimo, ali ni da strahujemo od nikoga. Moramo biti blizu našeg maksimuma. Nemamo individualni kvalitet na papiru, ali možemo pružimo dosta“, rekao je Gojković.

Crna Gora prvi meč na SP igraće sa Srbijom 15. jula, dva dana kasnije sastaće se sa Grčkom, dok je za 19. zakazan duel sa domaćinom.

Kapiten Draško Brguljan kazao je da je na pripremama urađen veliki posao i da reprezentacija spremno dočekuje start šampionata.

"Atmosfera je na izuzetnom nivou, idemo motivisani da napravimo dobar rezultat. Znamo kakvu grupu imamo, ne obaziremo se na cilj, već samo na početak i duel sa Srbiojom. Tako će biti i sa svakom narednom utakmicom“, rekao je Brguljan.

On je naglasio da je crnogorska reprezentacija kvalitetom napredovala u odnosu na posljednje dvije godine.

„Prošle godine pokazali da možemo da igramo dobro, približili se najboljim ekipama. Ne možemo da prijetimo, na posljednjih nekoliko takmičenja nemamo medalju. Ne spadamo u grupu favorita. To su Srbija, Hrvatska, Mađarska i Italija. Tu su i Grčka i Španija, SAD i Australija. Njima posebno će odgovarati nova pravila“, rekao je Brguljan.

Podršku vaterpolistima pružio je nekadašnji kapiten, ministar sporta i mladih, Nikola Janović podsjećajući da vaterpolo reprezentacija do sada osvojila četiri medalje na najprestižnijim takmičenjima.

„To je ujedno reprezentacija koja je uspjela da se svaki put plasira na evropska i svjetska takmičenja. Osim toga, ono što s ponosom ističemo jeste činjenica da je na svom debitantskom nastupu, u Malagi osvojila zlato. Zbog toga od vaterpolista očekujemo samo dobre rezultate, a oni svojom igrom pokazuju da smo u pravu. Vaterpolo reprezentacija, koja je sada podmlađena će, sigurni smo dati sve od sebe da na predstojećem takmičenju ostvari što bolje rezultate“, rekao je Janović.

On je podsjetio da je ova godina izuzetno važna za crnogorski sport jer je čak šest reprezentacija u četiri sporta obezbijedilo plasman na svjetska i evropska takmičenja.

"Plasmanom na evropska i svjetska takmičenja od strane čak šest reprezentacija potvrđuje se kvalitet naših sportista. Ministarstvo sporta i mladih ovaj kvalitet prepoznaje, pa tako Crna Gora prednjači u regionu po visini naknada, nagrada i premija za sportiste, čime pokazuje da cijeni njihov trud i ostvarene rezultate“, kazao je Janović.

Predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Dejan Bajić naglasio je da ministarstvo sporta ima razumijevanje za tu asocijaciju, navodeći da se to Janovića kao bivšeg kapitena vaterpolo reprezentacije i očekuje.

„Saradnjom možemo biti zadovoljni. Ljestvica uspjeha našeg saveza je davno postavljena i moramo biti toga svjesni. Ne možemo i nećemo da bježimo od toga, na svako takmičenje naše selekcije idemo na medalju. Zlato iz Malage ostaje trajna inspiracija svim crnogorskim sportistma za buduće uspjehe. Želimo da i u Južnoj Koreji odigramo kako znamo, uz malo sreće možemo očekivati dobre rezultate“, rekao je Bajić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније