Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ wpolo.me ]

12. 07. 2019. 20:32   >>  21:24

GOJKOVIĆ PORUČIO

Ako budemo na nivou, imamo velike šanse da pobijedimo Srbiju

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore doputovala je u Južnu Koreju gdje u ponedjeljak počinje nastup na Svjetskom prvenstvu. U naredna dva dana "ajkule" će pokušati da tempiraju formu za prvi duel sa Srbijom, taj meč na programu je od 1 sat i 30 minuta nakon ponoći po crnogorskom vremenu.

"Davno smo počeli pripreme. Jedan broj igrača koji je ovdje je od starta krenuo. Prošli su veliki period rada. Mogu slobodno da kažem da su svi dobro radili. I ostali igrači kako su se priključivali, odlično su odgovorili svojim obavezama. Izabrali smo 13 igrača za koje mislim da su najbolji u ovom momentu. Obradović je otpao posljednji, ali i pored njega tu su bila još 3-4 igrača u užoj konkurenciji. Teške odluke, ali nadam se da ovih 13 u ovom momentu mogu najviše da daju. Zadovoljan sam svim što smo prošli. Dizali smo formu kroz turnir u Kini, nadam se da ćemo biti spremni za taj prvi meč sa Srbijom koji je izuzetno važan. Imamo da odradimo još par treninga i da se pripremimo za taj meč", kazao je selektor Vladimir Gojković i prokomontarisao prvog rivala u grupi...

"Mi smo došli ovdje da tražimo pobjedu protiv kompletne Srbije. Ova Srbija jeste slabija od ekipe sa Svjetske lige, ali svi ti igrači imaju veliki motiv i kvalitet, što su i pokazali prije četiri godine kada su osvojila Svjetski kup. To su igrači koji igraju u dobrim klubovima, ali sigurno će biti lakše nego da igramo protiv njihovog najjačeg sastava. Međutim, razmišljamo samo o sebi, da popravimo šta treba, i ako budemo na nivou na kojem možemo, imamo velike šanse da slavimo", zaključio je Gojković.

U našoj grupi A su još Grčka i Južna Koreja. Mlađan Janović ističe da je svaka utakmica važna, i da će iz meča u meč podizati formu.

"Kad smo već stigli ovdje, situacija je takva kakva je, uradili smo koliko smo stigli, a radili smo naporno. U naredna dva dana pripremićemo još neke taktičke stvari. Idemo iz meča u meč, prvo protiv Srbije, pa Grčke, zašto da ne i protiv Koreje, da polako podižemo formu. Svaka utakmica je važna, ali ne i odlučujuća, sem toga da li ćemo ići direktno u četvrtfinale ili osminu finala. Bez obzira bili prvi ili treći u grupi, promijeniće jako malo stvari, turnir je dugačak, i najvažnije je da idemo iz meča u meč. Srbija jeste izmijenila sastav, ali smo ga izmijenili i mi u posljednje dvije, tri godine. To nosi i neke svoje mane, ali i dobre stvari. Ti novi igrači u Srbiji će sigurno biti motivisani, ali isto tako imamo i mi mlade momke koji prvi put učestvuju na ovako velikom takmičenju. Tako da će i oni biti jako motivisani. Očekujem odličan meč, a mislim da će u ovoj našoj grupi između nas, Srbije i Grčke odlučivati nijanse."

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније