Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavio: I. P. ]

15. 07. 2019. 06:42   >>  10:21 12

UTISCI NAKON REMIJA

"Sami smo krivi što nijesmo slavili"

Selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković kazao je da su tokom meča protiv Srbije imali veliki broj šansi, te da su sami krivi što nijesu slavili pobjedu.

Podsjećamo, vaterpolo reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa Srbijom 10:10, u utakmici prvog kola A grupe Svjetskog prvenstva u Gvangdžuu.

"Bili smo loši u početku, stalno smo jurili zaostatak, išlo je i do tri gola. Vidjelo se na kraju druge četvrtine da preuzimamo kontrolu igre i da imamo dosta veći broj šansi koje nijesmo iskoristili. Uspjeli smo da okrenemo rezultat u trećoj i čevrtoj četvrtini, da dođemo do dva gola razlike, nije moglo bolje. Možemo reći da smo izgubili meč koji smo imali u rukama, našim greškama”, rekao je Gojković.

On je kazao da je bilo dosta neočekivanih golova, te da je Srbija bila “izuzetno dobar protivnik”.

“Ali smo od polovine meča imali sve u našim rukama. Zašto je početak bio spor? Prva utakmica, novi bazen, plivanje je bilo malo loše. Tek početkom druge smo počeli bolje da plivamo, ali nijesmo to valorizovali na način na koji smo mogli. Igrač više u početku je bio loš, kasnije smo neke iskoristili. Imali smo veliki broj šansi, sami smo krivi što nijesmo slavili u ovom meču", kazao je Gojković.

Crna Gora je, poput Srbije, kaže Aleksandar Ivović, igrala u naletima, s tim da su Ajkule “u svakom momentu znale šta rade”.

“Imali smo dosta igrača više, ali je bila loša realizacija. Možda je to razlog što na kraju nijesmo odnijeli sva tri boda. Ima dosta pozitivnih stvari koje možemo da izvučemo iz ove utakmice. Naše samopouzdanje je bilo veliko i to se vidjelo oba puta kada smo gubili po tri gola razlike. Nijesmo odustajali, imali smo veliku želju da dobijemo ovu utakmicu”, kazao je Ivović.

Poručuje da je ne odustaju, te da i dalje imaju šanse da budu prvi u grupi.

“Igraćemo ovako i protiv Grčke, samo da popravimo igrača više", poručuje Ivović.

Prema riječima Bogdana Đurđića “prvo poluvrijeme i dio drugog smo bili u zaostatku”. “Nije se lako vratiti nakon 4:1, još prvi meč. Ali, kako nama tako i njima. Uspjeli smo da preokrenemo, i šteta da nijesmo sačuvali dva gola prednosti", rekao je Ivović.

Morali smo, kaže, postići još jedan gol kasnije.

"Ostaje žal, ali je ovo tek prva utakmica. I dalje imamo šanse da obezbjedimo prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale. Igrača više moramo malo popraviti, morao bi da bude brži. I da uputimo više šuteva iz zone. Odbrana je bila dobra”, smatra on.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније