Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 07. 2019. 09:15   >>  20:54 2

IVOVIĆ PRED MEČ

Protiv Australije ne smijemo da griješimo

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u meču protiv Australije, koja je jako dobar protivnik, nema pravo na grešku, jer se svaka greška skupo plaća, poruka je Aleksandra Ivovića uoči utakmice koja se igra sjutra ujutro.

Podsjećamo, naši vaterpolisti pobijedili su juče Južnu Koreju rezultatom 24:6, i izborili plasman u osminu finala.

Sjutra ujutro u sedam sati po našem vremenu, izabranici Vladimira Gojkovića odmjeriće snage s Australijom, a direktan prenos je na Drugom kanalu RTCG-a.

"Stvarno više nema mjesta nekim greškama, jer se svaka greška u ovoj grupi skupo plaća. Prošli smo u ovu fazu eliminacije protiv protivnika koji uživa veliki respkt. Ne bi smjeli da uđemo u kontakt igru. Oni vole fizički vaterpolo, gdje ima puno kontakta, plivanja, ne smijemo ući u duele gdje bi se umorili, jer oni karte bacaju na to da izmore protivnika sa dosta plivanja, pa u završnici fali snage za dobar šut i neko dobro rješenje u napadu i odbranu", rekao je Ivović za TVCG.

Probaćemo, kaže Ivović, da nametnemo naš ritam i da zatvorimo njihove centre: "Veliki sam optimista. Mislim da bi mogli da pobijedimo".

Vaterpolista Marko Petković kazao je da su naši momci izuzetno fizički spremni.

"Donekle su nam nepoznati. Gledali smo ih sinoć uživo, prikupili smo materijala od ranije. Tako da vjerujem da ćemo imati dovoljno prostora za pripremu utakmice", rekao je Petković.

Uoči meča se oglasio i Bogdan Đurdić koji je rekao da se vidjelo da je Australija dosta dobro fizički spremna.

"Ali nije to ništa specijalno sa čime se nijesmo već susretali. Sve zavisi od nas. Ako budemo pravi, sve je u našim rukama", rekao je Bogdan Đurđić.

Kaže da smo favoriti za prolazak dalje.

"Počinje eliminaciona faza i samim tim nemamo pravo na grešku. Nadam se da ćemo uspjeti da održimo kontinuitet igara i da idemo dalje", rekao je Đurđić.

Da nemamo pravo na grešku smatra i Uroš Čučković.

"Dobro smo se pripremali i fokusirali na ovaj trenutak. Australija je jako dobar protivnik, pokazali su kvalitet. Moramo da uđemo na pravi način u utakmicu i do zadnjeg trena da pokažemo kvalitet", kaže Čučković.

I selektor Gojković rekao je juče da su naše mogućnosti veće od vaterpolista Australije.

"Dobra ekipa. Znamo dosta o njima. Samo smo se jednom susreli i to u finalnom turniru Svjetske lige. Nijesu još pokazali sve mogućnosti. Vjerujem da su naše mogućnosti veće od njihovih", ocijenio je Gojković za TVCG.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније