Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

12. 09. 2013. 17:58   >>  20:22 7

EP - MALTA

Juniori izborili polufinale

Četvrtom uzastopnom pobjedom na Malti, u četvrtfinalu nad Španijom 9:7(2:2,2:0,4:2, 1:3), crnogorska juniorska vaterpolo reprezentacija obezbijedila je učešće u samoj završnici borbe za medalju. Rival u polufinalu, selekcija Italije.

Po ko zna koji put u sportu pokazalo se da četvrtfinale nosi posebnu težinu. Španci su neočekivano izgubili u grupi od Turske, ali kao da su ostali mečevi, posebno pobjeda nad Njemačkom (17:7) dodatno opteretili pulene Mirka Vičevića.

“Utakmica je bila tvrda, i nisam očekivao ovoliko težine u izvodjenju akcija koje smo dugo pripremali, i koje su odlično funkcionisale u prethodnim mečevima. Izgleda da je momcima bilo preveliko opterećenje što su Španci odlično odigrali u posljednje dvije utakmice“ ,  bila je prva reakcija nakon pobjede selektora Vičevića.

Prvi gol na utakmici postigao je Španac Sera iz peterca, ali veoma brzo, nakon nepuna tri minuta igre, Ukropina, i Đurđić preokrenuli su rezultat. Oba gola stigla su sa igračem više. Do kraja prve četvrtine još jednom Sera, za 2:2, a u većem dijelu druge četvrtine dosta nepreciznosti. Tri puta zaredom nije iskorišćen igrač više.

Međutim, u posljednjih 75 sekundi, nakon tajm-auta, prvo Ukropina, najmlađi u crnogorskoj selekciji, i danas odlični Pješivac odveli su Crnu Goru do 4:2 na polovini meča.

Treća četvrtina bila je period odluke. Nakon što je Bustos smanjio razliku, na 4:3, uslijedila su četiri pogotka „Crvenih“: Kriještorac, Adžić, Ćetković, i Pješivac. Umiješao se medju strijelce i Španac Fenoj, pa je uoči posljednjih osam minuta Crna Gora vodila 8:4.

Došlo je potom do malog opuštanja. Uporni Španci(Gasulja, i Bustos) zaprijetili su na 3,30 minuta prije kraja, smanjili su na 8:6. Tačku na ishod četvrtfinala stavio je Kriještorac, još jednim golom sa zgodnog krila, minut i dvije sekunde prije kraja. Poraz je ublažio Navahas, 9:7.

“Možda je i bolje što je dugo bilo tvrdo, i teško, međutim, naročito nakon 8:4 više nisam sumnjao u polufinale“ ,–istakao je Mirko Vičević.

Slijedi duel sa Italijom.

“Stavio sam Italijane u grupi favorita na prvom mjestu, i uoči turnira. Nikako slučajno, jer to je jedna od boljih ekipa na ovom prvenstvu. Imali smo više sparing mečeva sa njima. Pobjeđivali smo, ili gubili na gol razlike, ali smo ih i pobijedili na Komen kupu. Međutim tada im nisu igrala dva najbolja igrača koji su bili sa mladom reprezentacijom na prvenstvu svijeta, gdje su osvojili zlato.“ , dodao je Vičević.

Italija je u četvrtfinalu savladala Rusiju 8:6, a polufinale Crna Gora-Italija igra se u petak od 17 sati.

Crna Gora-Španija 9:7(2:2,2:0,4:2,1:3)

Gzira, Bazen nacionalnog plivačkog kompleksa, gledalaca 100, sudije Tojgarli (Turska), i Krapivin (Rusija). peterci: Španija 1(1), igrač više: Crna Gora 11-7, Španija 7-2.

Crna Gora: Miloš Konatar, Marko Konatar, Đurđić 1, Ćetković 1, Popadić, Pješivac 2, Ukropina 2, Krivokapić, Kriještorac 2, Adžić 1, Mačić, Mitrović, Kolesko.

Španija: Ekspozito, Kabanjas, Navahas 1, Korbalan, Sera 2, Garsija, Fenoj 1, Dalmau, Tahulj, Bustos 2, Barbena, Gasulja, Mardonjes.

Maksim Živaljević, TVCG

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније