Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

16. 09. 2013. 09:23 >> 09:28

VELIKI REZULTATI

Porobić: Izuzetna godina za crnogorski vaterpolo

Godina za pamćenje kada je u pitanju crnogorski vaterpolo – sve je krenulo sjajnim rezultatom seniora i srebrom na šampionatu svijeta, kadeti su se okitili drugim mjestom na najvećem i najjačem turniru za to godište u Beogradu, a godinu su na sjajan način zaokružili juniori osvajanjem zlatne medalje na prvenstvu Evrope. Kada se sve sabere, nevjerovatna godina za „ajkule“.

Predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo Petar Porobić imao je samo riječi hvale za reprezentativce i stručni štab koji je na Malti postao vladar Starog kontinenta.

„Dijelim mišljenje svih prisutnih na bazenu na Malti, a to je da smo potpuno zasluženo uzeli zlatnu medalju. Malo je takmičenja gdje je jedna ekipa dominirala kao naša. Jedina smo ekipa koja je dobila sve utakmice, koja je odigrala stabilno od početka do kraja. U ključnim momentima, i kada nam rezultat nije išao na ruku, pokazali smo nevjerovatnu mirnoću. U tim trenucima nekoliko igrača se isticalo mirnoćom, prilikom udarca na gol. I na današnjoj utakmici, gdje je Srbija krenula jako ofanzivno, uspjeli smo brzo da preuzmemo inicijativu, i vratimo se u meč. Nakon preokreta, do kraja utakmice držali smo konce igre u našim rukama, i sve čestitke igračima, a i stručnom štabu. Bio sam sa svim selekcijama ovog ljeta, na kraju je i ova pokazala kako se osvajaju medalje. Ova selekcija je na najbolji nači krunisala dvomjesečne pripreme. Naravno, treba pohvaliti i sve trenere koji su radili sa igračima. Ova selekcija je dugo u takmičenjima, i sada je na pravi način pokazala koliko vrijedi. Mislim da smo još jednom funkcionisali kao dobro organizovani tim, i svoj posao odradili na najbolji mogući način. Svakom meču se prišlo maksimalno ozbiljno, detaljno se analiziralo, i naravno igrači su u svakom duelu pružili maksimum. To je formula kako se dolazi do vrhunskog rezultata, do zlatne medalje. Od samog dolaska na Maltu, oni su pokazali privrženost cilju, a koji je pred njih postavio stručni štab na čelu sa selektorom Mirkom Vičevićem. Izuzetan posao su odradili, i evo ovu sezonu smo krunisali zlatom. Veliki rezultati u ovoj takmičarskoj sezoni za crnogorski vaterpolo“, kazao je Porobić.

(wpolomne.org)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније