Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

18. 09. 2013. 15:19   >>  15:19 2

JUNIORIMA

Vušurović: Ponosite se medaljom kao mi vama

Osvajanjem zlatne medalje na šampionatu Evrope, juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, na najbolji mogući način prezentovala je mladost crnogorsku, poručio je na prijemu u Vili ‘’Gorica’’ direktor Uprave za sport i mlade Igor Vušurović.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović čestitao je juniorima na sjajnom uspjehu, sjajnom ponašanju, i svemu onome što je doprinijelo da dođu u Crnu Goru sa najsjajnijim odličjem.

"Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore je na najbolji mogući način prezentovala mladost crnogorsku, sportski inat i svakako kvalitet i znanje koje ovi momci posjeduju. Neka vam ovo bude dodatan motiv i obaveza da sve zadatke koji su pred vama ispunjavate onako kako ste ispunjavali na Malti. Ovo je itekako bitan sportski rezultat u vašim karijerama, koji će biti veliki podstrek za vrijeme koje dolazi. Nadam se da ćete u perspektivi i u seniorskoj konkurenciji osjetiti čari sportskog radovanja. Čestitam komplet štabu i vaterpolo savezu, jer kada vas vodi olimpijski šampion, kad je njegov prvi saradnik takođe veliki sportista, i uz vaš kvalitet i znanje, rezultat nije mogao da izostane. Želim vam svako zdravlje i da se ponosite medaljama kao što se mi ponosimo vama", poručio je Igor Vušurović.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović vjeruje da će već u Riju neko od njih predstavljati Crnu Goru, a da če u Tokiju biti okosnica crnogorske olimpijske reprezentacije.

"Čestitam vam na sjajnom uspjehu, sjajnom ponašanju, i svemu onome što je doprinijelo da dođete u Crnu Goru sa najsjajnijim odličjem. Još jednom ste potvrdili snagu crnogorskog vaterpola, snagu crnogorskog sporta. Na vas dugoročno možemo računati. Čestitao bih predsjedniku Saveza na umješnom i krajnje profesionalnom vođenju Saveza. Naravno, najviše zasluga stoji u mišicama naših vaterpolista. Siguran sam da ćemo već u Riju imati nekoga od vas, a u Tokiju bićete okosnica crnogorske olimpijske reprezentacije."

Nije imao previše vremena za odmor, nakon napornih 11 dana na Malti, i teškog puta, ali kada se uzme zlato, svi problemi se zaboravljaju, selektor Mirko Vičević.

"U ime juniorske vaterpolo reprezentacije zahvaljujem se predsjedniku COK-a Dušanu Simonoviću, zahvaljujem se Upravi za sport i mlade i Igoru Vušuroviću, i potpredsjedniku COK-a Andrija Popović. Lijepo je vratiti se i u par riječi napomenuti da smo naporno radili cijelo ljeto. Da je naša juniorska reprezentacija uložila veliki trud. Dosta lako su se odrekli nekih izazova koje su njihovi vršnjaci imali u istom vremenu. Ali vjerovali su od prvog dana, da će ih jedan rad, jedno veliko zalaganje i disciplina dovesti do rezultata. To im se na najbolji mogući način vratilo."

Miloš Konatar kapitenski je vodio Crnu Goru od Ukrajine, preko Rumunije, Grčke, Španije, te Italije i na kraju Srbije do zlatnog odličja.

"Ovo je veliki uspjeh za Crnu Goru. Cijelo ljeto smo se pripremali za ovo. Krasila nas je odbrana tokom cijelog turnira. Italijani su nam pravili velike probleme u polufinalu, ali smo se na kraju izborili i sa njima. Na kraju dobro smo analizirali Srbiju, izvukli najbolje i donijeli zlato Crnoj Gori. Bez poraza smo završili prvenstvo i čestitao bih svim momcima. Nadam se da ćemo na svjetskom prvenstvu biti glavni kandidat za zlato, i da ćemo uzeti i to odličje."

Prijemu su prisustvovali predsjednik VPSCG Srđan Kovačević, potpredsjednik Aleksandar Tičić, predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo Petar Porobić, kao i potpredsjednik COK-a Andrija Popović.

 

Wpolomne.org

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније