Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavila B.B. ]

08. 03. 2020. 11:52   >>  11:49 7

DPS BUDVA

Iza sporta kriju mržnju prema svemu što je crnogorsko

Povodom incidenta uoči vaterpolo utakmice Primorca i Partizana sinoć u Budvi, oglasio se i opštinski odbor DPS, poručivši da takozvani navijači, a zapravo huligani, pod okriljem sporta siju mržnju i netrpeljivost prem svemu što je crnogorsko.

"Sinoćnje dešavanje u Budvi, gdje su naši sugrađani i huligani iz okolnih gradova, obojeni crno-bijelim bojama, udarili na domaće klubove samo da bi dokazali vjernost tuđinu - čisti je dokaz kako i gdje vode njihove ideje. Ti nazovi 'navijači', a zapravo huligani, pod okriljem sporta siju mržnju i netrpeljivost prema svemu što je crnogorsko i prema svemu što ne podržava velikosrpski san", ističe se u saopštenju DPS-a.

Kako dodaju, to pokazuje i ovo dešavanje u Budvi kao i ono od prije sedam dana kada su navijači Crvene Zvezde istakli uvredljiv transparent upućen predsjedniku države Crne Gore, a oni koji vode klub nijesu uradili ništa da se taj transparent ukloni.

"Posebno je tragikomično gledati kako ti huligani, kada ne divljaju, pale, napadaju policiju i raspiruju nacionalnu i vjersku mržnju, redovno šetaju litijama i predstavljaju se kao vjerni, mirni, skromni i bogougodni. Sve to znaju i njihovi predvodnici na litijama, ali im odgovara njihovo prisustvo zbog efekta masovnosti. Ili možda računaju da će im trebati njihove 'usluge' ako dođe do nasilja i napada na policiju, kako uglas priželjkuje i Patrijarh Irinej", napominju u budvanskom DPS-u.

Kako su poručili, Budva je za sobom ostavila mnoge osvajače, rušitelje, primitivce, pa će tako i ovi brzo biti prošlost.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније