Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavila: M.M. ]

29. 05. 2020. 19:57   >>  20:12

POČELI PRIPREME

Testirane crnogorske Ajkule

Nakon dva mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa, profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su nastavili sa antropometrijskim mjerenjima i realizovali mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore. Testirano je 20 najboljih igrača koje je okupio selektor Vladimir Gojković sa pomoćnicima.

Aktuelni osvajači bronzane medalje Evropskog prvenstva u Budimpešti počeli su sa pripremama i treninzima na bazenu Instituta dr Simo Milošević u Igalu.

Riječ je o reprezentaciji koja je bivši šampion Evrope, 2008. godine, u Malagi, osvajač srebrne medalje, 2012. godine, u Ajndhovenu i srebrne medalje prvenstva Evrope u Beogradu, 2016. godine, kao i zasluženog drugog mjesta na svjetskom prvenstvu u Barseloni 2013. godine, dok je u Podgorici, 2009. godine, osvojila svjetsku ligu.

Mjerenja su realizovana sa najsavremenijom opremom za detekciju potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i metabolizma koji se odnosi na količinu proteina i minerala u tijelu kao i bazalni metabolizam i kompletnu segmentnu analizu tijela.

Prof. dr Duško Bjelica, koji je mjerenja realizovao sa prof. dr Stevom Popovićem i saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i dr Ivanom Vasiljevićem, kao i inženjerom IT Miodragom Zarubicom, zahvalio se stručnom štabu i selektoru vaterpolo reprezentacije Vladimiru Gojkoviću na ukazanom povjerenju i naglasio da mjerenja inovativnom bioelektričnom impedansom predstavlja esencijalne parametre svakog trenažnog ciklusa zbog racionalnijeg i efikasnijeg razvoja energetskih kapaciteta.

"Antropometrijska mjerenja naših reprezentativaca su realizovana i pred sam odlazak na Evropsko prvenstvo u Budimpešti", naveo je profesor Bjelica.

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG sa selektorom Gojkovićem dogovorili su novo testinje nakon sprovedenog trenažnog procesa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније