Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

10. 11. 2020. 15:14 >> 15:15
1

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

Pred Sarakuzu otpalo pet igrača zbog korone

Pet igrača koji su bili u užoj konkurenciji za tim pozitivni su na Kovid-19 tako da idemo u izmijenjenom sastavu u odnosu na prošle mečeve, rekao je kapiten kotorskog Primorca Marko Gopčević.

Italijanska Surakuza od srijede do nedjelje biće domaćin kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, na kojem će nastupiti i kotorski Primorac.

Vaterpolisti Primorca sjutrašnjim duelom sa splitskim Jadranom od 17 sati otvaraju kvalifikacije za Ligu šampiona. Kotorani su rano jutros otputovali na Sirakuzu, a u toj grupi su još domaća Ortiđa, španska Barselona i rumunska Steaua.

Nakon obaveznog testiranja na koronavirus, pet igrača Primorca je bilo pozitivno na COVID – 19 I oni nijesu otputovali sa ekipom.

“Očekujem kvalitetan turnir. Našoj ekipi će mnogo značiti utakmice na tom nivou. Odloženo je domaće prvenstvo, pa svi željno iščekujemo zvanične utakmice i priliku za dokazivanje. Neće biti lako. Pet igrača koji su bili u užoj konkurenciji za tim pozitivni su na Covid 19 tako da idemo u izmijenjenom sastavu u odnosu na prošle mečeve. Respektujemo protivnike, ali ne smijemo razmišljati o sastavu i problemima, već da u svakom meču damo maksimum i napredujemo”, kazao je kapiten Marko Gopčević.

Spisak igrača Primorca: Aelksandro Kralj, Alen Isljamović, Dušan Matković, Vuk Drašković, Mlađan Janović, Marko Gopčević, Gabrijel Sojo Da Silva, Đorđije Stanojević, David Kljajić, Miloš Sekulić, Damir Crepulja, Draško Šekarić, Danilo Adžić.

Pored trenera Sandra Sukna u stručnom štabu su još Vido Lompar, Miodrag Matković i Đorđe Klajn, dok sa ekipom putuju i sportski direktor VPK Primorac Antonio Petrović i crnogorski sudija Veselin Mišković.

Na turniru nastupiće deset ekipa podiljenjih u dvije grupe.

Kotorski tim igraće u prvoj grupi, u kojoj su još Ortiđa (Italija), Barselona (Španija), Steaua (Rumunija) i Jadran Split (Hrvatska).

U drugoj grupi takmičiće se Solnok (Mađarska), Mladost Zagreb (Hrvatska), Pej Deks (Francuska) i Idraikos (Grčka).

Primorac će sjutra u prvom kolu, u 17 sati, igrati protiv splitskog Jadrana.

U četvrtak rival nekadašnjem prvaku Evrope biće Barselona (11), u petak sastaće se sa Steauom (18), a u subotu sa Ortiđom (16).

Za nedjelju zakazani su mečevi za plasman.

Pobjednici grupa igraće u finalu, a najbolja ekipa na turniru plasiraće se u Ligu šampiona.

Ostali timovi nastupiće u Eurokupu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније