Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

21. 12. 2020. 13:50 >> 13:50

U HERCEG NOVOM

Vaterpolisti počeli pripreme

Crnogorski vaterpolisti okupili su se danas na bazenu Instituta Igalo u Herceg Novom i počeli pripreme za akcije koje ih očekuju u 2021. godini, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Crnogorski vaterpolisti treniraće u Herceg Novom do 31. decembra, dok će od 2. do. 6. januara u Beogradu sparingovati sa selekcijom Srbije.

Izabranike selektora Vladimira Gojkovića od 8. do 10. januara očekuje učešće na završnom turniru evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu u Debrecinu.

Rival Crne Gore u četvrtfinalu je selekcija Hrvatske.

Taj meč trebalo je da bude odigran u martu ove godine u Podgorici, ali je sistem takmičenja promijenjen zbog pandemije koronavirusa.

Najbolje tri reprezentacije sa tog turnira plasiraće se na završni turnir Svjetske lige.

Crnogorski vaterpolisti tom akcijom, koja se završava turnirom Svjetske lige, zvanično su počeli i pripreme za kvalifikacioni tuirnir za Olimpijske igre koji će od 14. do 21. februara biti odigran u Roterdamu.

Selektor Gojković na prvom okupljanju nije mogao da računa na sve igrače, a spisak kandidata za Debrecin saopštiće u srijedu.

"Od četvrtka će svi igrači biti na okupu, i radićemo do kraja godine. Sve ovo što smo krenuli od danas, zajedno sa Svjetskom ligom, biće u cilju pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre, da nastupimo u najjačem sastavu i uradimo sve da obezbjedimo olimpijsku vizu", kazao je Gojković.

Crna Gora prvi meč igra sa Hrvatskom, 8. januara u 16 sati i 45 minuta.

Španija je izborila direktan nastup u polufinale, a za ostala dva mjesta igraće Francuska i Grčka, odnosno Italija – Mađarska.

Kapiten Draško Brguljan kazao je da je sa nestrpljenjem čekao novo okupljanje, navodeći da vjeruje da će spremni dočekati sve obaveze u 2021. godini.

"Jedva čekamo Svjetsku ligu, da krenemo sa utakmicama, jer smo trenirali cijelo ljeto, ali bez mečeva. Ta Svjetska lige je bitna, ali nije ni približno kao ono što nas čeka u februaru. To je usputna stanica ka kvalifikacijama za Olimpijske igre. Imamo dosta vremena, a nadam se da će nam inostrani klubovi izaći u susret da što više budemo sa reprezentacijom", rekao je Brguljan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније